Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

„Liepājas Lauvas" pārmāca „VEF Rīga" basketbolistus

Mārtiņš Kozlovskis, 25.10.2010. 11:29

Svētdien, 24. oktobrī, skaistu uzvaru Master Card Baltijas Basketbola līgas ietvaros savās mājās izcīnīja „Liepājas Lauvas" basketbolisti, kas ar rezultātu 69:66 pārmācīja vareno „VEF Rīga" komandu.
„Liepājas Lauvas" pārmāca „VEF Rīga" basketbolistus

Līdz šim krietni vien labākas sekmes bija „VEF" basketbolistiem, kuru rēķinā bija četras uzvaras tikpat aizvadītajās spēlēs un likumsakarīga 1. vieta BBL turnīra tabulā, savukārt, liepājnieku rēķinā bija viena uzvara un divi zaudējumi.

Turklāt, „Lauvas" sastāvā nepatīkamu potītes savainojumu piektdienas vakara treniņā guva amerikāņu saspēles vadītājs un viens no komandas līdzšinējiem līderiem Eštons Mičels, līdz ar to, mājinieku izredzes uz uzvaru šķita krietni vien vājākas nekā saviem pretiniekiem.

Jau no mača pirmajām sekundēm viesi pārņēma vadību, tādējādi liekot noprast, ka vefiņš uz Liepāju ir ieradies ar mērķi uzvaras pamatus ielikt jau pirmajās minūtēs. Līdz pat ceturtdaļas beigām vadībā turējās „VEF", taču nekur tālu nebija arī mājinieki. Lai arī lielāko tiesu otrajā ceturtdaļā iedzinējos joprojām bija „Liepājas Lauvas", garajā pārtraukumā mājinieki devās pie plus 2 – 36:34.

Līdz šim vislielākie spēles pavērsieni bija notikuši spēles trešajā ceturtdaļā un galvenais „Lauvu" uzdevums bija noturēt pēc iespējas ilgāk līdzīgāku cīņu laukumā. Tā arī notika un pēdējās desmit minūtes joprojām tika iesāktas ar divu punktu pārsvaru „Lauvām" – 51:49.

Uz šādu patīkamu ainu basketbola laukumā reaģēja arī nepilns pus tūkstotis atnākušo skatītāju, kas ar katru nospēlēto minūti liepājniekus atbalstīja aizvien skaļāk un skaļāk. Piecas minūtes pirms spēles pamatlaika beigām pēc Jurevičus pustālā metiena „Lauvas" pārsvars sasniedza 6 punktus (61:55) un šajā brīdī „VEF" uzvaru sērija BBL čempionāta ietvaros kļuva aizvien apšaubāmāka.

Kā vēlāk izrādījās, viss izšķīrās mača pēdējās sekundēs. „Lauvas" pārsvars bija sarucis līdz diviem punktiem, taču meistarīgi aizvadītā galotne neļāva viesiem atspēlēties. Sanda Valtera izmisīgais tālmetiens līdz ar mača beigu sirēnu bija neprecīzs un liepājnieki varēja uzgavilēt – 69:66 uzvara pār vareno un ambiciozo „VEF Rīga"!

Kārtējo rezultatīvo spēli aizvadīja komandas līderis Mareks Jurevičus, kura rēķinā šoreiz 19 punkti. Tāpat veiksmīga spēle Raimondam Gabrānam un Jurijam Aleksejevam, attiecīgi, 17 un 15 punkti. Zīmīgi, ka Gabrānam joprojām ir teicama soda metienu realizācija, kurš šajā spēlē iemeta visus 10 sodiņus, turklāt, šis basketbolists joprojām ne reizi šajā sezonā vēl nav kļūdījies šajā rādītājā.

Pēc šīs uzvaras komandas vadība un spēlētāji saka milzīgu paldies komandas atbalstītājiem, kuru skaļais atbalsts pēdējās spēlēs ir bijis fantastisks. Ne velti komandas galvenais treneris Agris Galvanovskis smaidot izteicās, ka drīzumā uz spēlēm būs nepieciešamas tribīnes laukuma abās pusēs.

Nākošo spēli „Lauvas" aizvadīs jau šo trešdien, 27. oktobrī, kad Liepājas Olimpiskajā centrā viesosies vēl viens Latvijas grands BK „Ventspils". Jau uz spēli pret „VEF" tribīnēs bija manāms ventspilnieku galvenais treneris Alģirts Bražis, kas nozīmē, ka mūsu Kurzemes kaimiņi pret liepājniekiem ir noskaņojušies nopietni. Spēles sākums pulksten 19:30 un visiem, kas nevarēs ierasties šajā vakarā klātienē, būs iespējams spēlei video tiešraidē sekot līdzi arī sportacentrs.com.

BBL regulārais turnīrs (24. oktobris, Liepāja)

„Liepājas Lauvas" – „VEF Rīga" 69:66 (20:21, 16:13, 15:15, 18:17).
„Liepājas Lauvas": Jurevičus 19, Gabrāns 17, Aleksejevs 15+8AB, Kosuškins 5, Mejeris 5, Bērds 4, Kravčenko 2, Ate 2
„VEF Rīga": Sanderss 15, Bertāns 12, Viljamss 12, Valters 6, Parahovskis 6, Keins 5, Jahovičs 4, Janičenoks 3, Bērziņš 3, Grafs, Laksa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV