Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

"Liepājas Lauvas" piekāpjas "Ventspils" basketbolistiem

Mārtiņš Kozlovskis, 28.10.2010. 09:55

Trešdien, 27. oktobrī, diezgan pamatīgu neveiksmi Baltijas Basketbola līgas spēlē pret BK "Ventspils" komandu cieta "Liepājas Lauvas" basketbolisti. Jau no mača pirmajām minūtēm vadību spēlē pārņēma viesi, kuri galarezultātā triumfēja ļoti pārliecinoši - 97:63.
"Liepājas Lauvas" piekāpjas "Ventspils" basketbolistiem

Abām komandām šī bija pirmā savstarpējā spēle šajā sezonā. Līdz šim ventspilniekiem pret Liepājas komandu ir bijušas ļoti smagas spēles un bieži vien ne ar tām labākajām atmiņām. Turklāt, liepājniekiem tikai ar vienas spēles intervālu, gatavs palīdzēt atkal laukumā bija amerikāņu saspēles vadītājs Eštons Mičels, kuram vēl dažas dienas atpakaļ bija jāpārvietojas ar kruķiem (potītes trauma)!

Spēli ar diviem precīziem soda metieniem iesāka „Lauvas", taču tad viesi veica iespaidīgu izrāvienu, kā rezultātā otrās ceturtdaļas vidū abas komandas šķīra jau 20 punkti (13:33). Turklāt, lielajā pārtraukumā rezultāts uz tablo vēstīja pavisam nepatīkamu rezultātu mājiniekiem – 25:55.

BK „Ventspils" komandas galvenais treneris Aļģirts Bražis bija paveicis ārkārtīgu labu mājas darbu, jo arī otrajā puslaikā liepājniekiem tā pa īstam neizdevās uzlauzt pretinieku grozu. Vienu brīdi „Lauvām" izdevās pietuvoties līdz 20 punktu atstatumam (52:72), taču veiksmes trūkums neļāva mājiniekiem pietuvoties vēl tuvāk.

Gluži pretēji, viesi atkal veica nelielu izrāvienu un galarezultātā „Lauvām" bija jāsamierinās ar visai smagu neveiksmi – 63:97. Šis liepājniekiem bija trešais zaudējums līdzšinējās piecās BBL spēlēs, savukārt, ventspilniekiem ceturtais panākums, kas komandu uz doto brīdi ierindo 1. vietā BBL turnīra tabulā.

Rezultatīvu sniegumu mājiniekiem nodemonstrēja Jurijs Aleksejevs, kurš šajā mačā guva 17 punktus. 14 punkti Našīda Bērda rēķinā, bet līdzšinējā līdera Mareka Jurevičus kontā 10 punkti. Pretiniekiem neapturami šajā vakarā bija abi leģionāri Rašad Anderson un Čester Meison, kuri izcēlās, attiecīgi, ar 20 un 16 punktiem.

Īpaša nelaime nav notikusi un komanda turpina nopietni gatavoties nākamajai spēlei. Jau šo sestdien Stokholmā būs jātiekas ar vietējo Norčepingas „Dolphins" komandu, kura BBL turnīra tabulā ar divām uzvarām un diviem zaudējumiem atrodas divas vietas augstāk nekā Liepājas komanda – 7. vietā.

Savukārt, nākošo mājas spēli „Lauvas" aizvadīs pēc nedēļas, kad LBL ietvaros būs jātiekas ar pašreizējiem līderiem „VEF Juniors", kuri zaudējuma rūgtumu šajā sezonā vēl nav izjutuši. Turklāt, vairākiem šīs komandas spēlētājiem noteikti vēl atmiņā ir iespiedies pavisam nesenais zaudējums liepājniekiem BBL spēlē, kad „Lauvas" lika kapitulēt lielajam Vefam. Spēles sākums pulksten 19:30.

MasterCard BBL, 27. oktobris, Liepājas Olimpiskais centrs:

"Liepājas Lauvas" - BK "Ventspils" 63:97 (11:25, 14:30, 24:17, 14:25)
"Liepājas Lauvas": Aleksejevs 17, Bērds 14, Jurevičus 10, Meijeris 6, Mičels 6, Miglinieks 5, Kravčenko 3, Gabrāns 2.
BK "Ventspils": Andersons 20, Meisons 16, Strēlnieks 14, Gulbis 11, Vairogs 10, Štimacs 9+8AB, Kuzminsks 6+11AB, Bērziņš 6, Bankevics 3, A. Strēlnieks 2.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV