Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Ko par izšķirošo spēli domā R.Butauts un G.Vētra

LETA, 05.05.2007. 11:00

Pēc triumfa dramatiskajā Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijā ar rezultātu 3-2 pār "Barons/LMT" vienību, "ASK Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts atzina, ka viņa vadītās komandas spēlētāji parādīja raksturu.
Ko par izšķirošo spēli domā R.Butauts un G.Vētra
kā ar divu punktu pārsvaru, savukārt piektdien notikušajā piektajā mačā "ASK Rīga" vienība bija pārāka ar rezultātu 79:74. LBL finālā "ASK Rīga" tiksies ar "Ventspils" komandu, kas tur spēlēs jau desmito gadu pēc kārtas.

"Man šodien bija grūti, jo no rīta zaudēju vecomāti. Viņa nomira," pēc mača atzina spēles rezultatīvākais basketbolists Kērtiss Miledžs, kurš savā 26.dzimšanas dienā guva 27 punktus. "Taču jutos ļoti labi un spēju saņemties, lai palīdzētu komandai. Darīju to, ko man vajag darīt. Katru reizi es spēlēju ar visu spēku."

Runājot par to, ka viņam veiksmīgāka sanāca tieši sērijas izšķirošā spēle, Miledžs atzina, ka tieši šodien viss izšķīrās un uz šo spēli tika likts viss. "Zināju, ka varu nospēlēt labi. To man teica, gan treneris, gan puiši. Jutos labi un tāpēc arī spēle sanāca."

"Zaudējām labi organizētai, labi menedžētai, labi nokomplektētai un labi trenētai komandai," atzina "Barons/LMT" galvenais treneris Gundars Vētra. "Viņi ir pelnījuši šogad spēlēt finālā. Nevienu brīdi man nav kauns par saviem spēlētājiem, jo viņi nocīnījās godam. Ar mūsu reālo potenciālu izdevās labi sevi parādīt, tomēr nedaudz pietrūka spēlētāju resursu."

Vētra uzskata, ka tagad komandai būs grūti izcīnīt bronzas medaļas. "Vissarežģītākais, īpaši man, tagad būs motivēt spēlētājus, lai cīnītos par trešo vietu ar "Liepājas lauvām". Pēc tik fiziskas un emocionālas sērijas šajās spēlēs būs grūti."

Runājot par spēles galotni Vētra atzina, ka komanda nav nospēlējusi pēc plāna: Beigās gribējām pārāk daudz izspēlēt vieglākos variantus, kam "ASK Rīga" bija gatava. Ja būtu mazliet ilgāk pieturējuši un palaiduši apkārt bumbu... Bet tā ir pieredze.

Priecīgs pēc uzvaras sērijā bija "ASK Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts. "Spēlētāji parādīja raksturu un par to viņiem pateicos. Brīvās dienas izmantojām lietderīgi, spējām saņemties un kaut ko izmainīt savā spēles stilā. Šī spēle bija kā visi sērijas mači - cīņa starp abiem treneriem, starp spēlētāju personībām, starp komandām."

Butauts īpaši uzsvēra līdzjutēju atbalstu, kas palīdzēja izšķirošajā spēlē saņemties: Jāpateicas ir arī "Barons/LMT", jo šī bija lieliska sērija. Man pat kolēģi Lietuvā teica, ka tā ir supersērija. Šosezon debitējām SEB Baltijas Basketbola līgā (BBL), tagad debitēsim LBL finālā.

Runājot par finālsēriju ar "Ventspils" vienību, Butauts uzsvēra, ka komandas galvenā problēma šobrīd ir savainojumi ar kuriem cīnās gan Sandis Buškevics un Toraijs Bregss, gan Ārons Bramlets un Raitis Grafs, gan, kā novēroja aģentūra LETA, arī Stepons Babrausks. "No sākuma jātiek galā ar traumām un tad varēsim domāt par gatavošanos. Fināla pretinieki viens otru labi pazīst. Šeit svarīgi būs, kas svaigāks, vairāk koncentrējies un vairāk spēs savaldīt emocijas."

LBL finālsērijas pirmais mačs līdz četrām uzvarām tiks aizvadīts 9.maijā Ventspilī.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV