Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

"ASK Rīga" pagarinājumā uzvar "Ventspils" vienību

LETA, 10.05.2007. 09:20 | komentāri (2)

Latvijas Basketbola līgas pirmajā finālspēlē trešdien "ASK Rīga" komanda izbraukumā ar rezultātu 99:94 pagarinājumā pieveica "Ventspils" komandu.
"ASK Rīga" pagarinājumā uzvar "Ventspils" vienību
Rezultatīvākais ventspilnieku sastāvā ar 19 gūtajiem punktiem bija Aigars Vītols, bet "ASK Rīga" komandā Kērtiss Miledžs guva 28 punktus.

Pirmajā ceturtdaļā tikai vienu reizi ar rezultātu 4:2 vadībā izvirzījās "ASK Rīga" vienība, tomēr turpmākajā ceturtdaļā vadību ieguva "Ventspils" komanda. Vairāk kā sešu punktu pārsvaru pašreizējie Latvijas čempioni neizcīnīja un pēdējās ceturtdaļas divas ar pusi minūtes tie punktus vairāk nespēja gūt un ceturtdaļa noslēdzās neizšķirti - 19:19.

Otrā ceturtdaļa sākās līdzīgā cīņā, tomēr šoreiz izskaņu veiksmīgāk aizvadīja "Ventspils" komanda un pēc pirmā puslaika tai bija četru punktu pārsvars 40:36.

Trešās ceturtdaļas sākumā "Ventspils" komanda turpināja savu izrāvienu un pēc trīs spēlētām minūtēm tā panāca jau 51:40. 11 punktu pārsvaru ventspilnieki saglabāja arī divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām, tomēr tad desmit punktus guva Kērtiss Miledžs un pēc trešās ceturtdaļas vadībā jau atradās "ASK Rīga" - 63:62.

Spēles ceturtā ceturtdaļa iesākās ar diviem Dušana Jeliča gūtajiem punktiem, tomēr turpinājumā "ASK Rīga" guva desmit punktus pēc kārtas, panākot rezultātu 73:64. Turpinājumā "Ventspils" komanda lēnām tuvojās pretiniekiem un pēc Uvja Helmaņa realizēta metiena pusotru minūti pirms mača beigām rezultāts kļuva 79:81. Uz to momentā atbildēja Sandis Valters, kurš iemeta savu pirmo trīspunktu metienu mačā un panāca 84:79.

33 sekundes pirms spēles beigām laukumā izcēlās nekārtības. Sandis Valters ātrajā uzbrukumā pārkāpa noteikumus pret Ediju Šenonu un ar to neapmierināti bija gan pats Šenons, gan arī Pāvels Veselovs. Tiesneši pēc nekārtību pierimšanas, kurās grūstījās vairāki spēlētāji, piešķīra piezīmi tikai Valteram un Šenons realizēja vienu soda metienu. Nākamajā uzbrukumā divus soda metienus realizēja jau pats Valters un 27 sekundes pirms pamatlaika beigām "ASK Rīga" ieguva jau sešu punktu pārsvaru, tomēr tas viņiem vēl nenodrošināja uzvaru. Sešu sekunžu laikā Šenons realizēja trīspunktu metienu. Turpinājumā "Ventspils" pārtvēra bumbu un 11 sekundes pirms beigām Raimonds Gabrāns realizēja divus soda metienus, panākot jau 85:86.

"Ventspils" ātri pārkāpa noteikumus un Valters realizēja tikai vienu soda metienu. Cīņā par atlēkušo bumbu noteikumus pārkāpa Martins Andrukaitis un tagad jau divi soda metieni bija jāmet Aigaram Vītolam. Viņš abus metienus realizēja, panākot neizšķirtu 87:87. Palika astoņas sekundes laika, bet Babrausks pieļāva kļūdu, nostaigāja un 5,4 sekundes pirms mača beigām bumba jau bija mājiniekiem. Tālu trīspunktu metienu Gabrāns nerealizēja un bija jāspēlē pagarinājums. To nevarēja aizvadīt seši spēlētāji. Katrā komandā pa trijiem spēlētājiem jau bija sasniegta piezīmju norma.

Spēles pagarinājumu veiksmīgāk sāka "Ventspils", kas guva piecus punktus pēc kārtas. "ASK Rīga" spēja rezultātu izlīdzināt un 70 sekundes pirms pagarinājuma beigām Babrausks realizēja trīspunktu metienu, panākot 97:94. Lovam bija iespēja mest trīs soda metienus, bet viņš netrāpīja nevienu. 18 sekundes pirms beigām Buškevics realizēja divus soda metienus, panākot 99:94 un mačs noslēdzās ar grūtu "ASK Rīga" uzvaru.

Pusfināla sērijā līdz trīs uzvarām "Ventspils" pārspēja "Liepājas lauvas" ar 3-0. Pirmajā mačā "Ventspils" basketbolisti bija pārāki ar rezultātu 90:53, bet otrajā mačā tika fiksēta uzvara ar 97:54. Trešā spēle noslēdzās ar rezultātu106:74 par labu ventspilniekiem.

Savukārt "ASK Rīga" dramatiskā pusfināla sērijā ar 3-2 uzveica "Barons/LMT". LBL pusfināla sērijas pirmajā spēlē "armijnieki" uzvarēja ar 94:93, bet pēc tam otrajā spēlē "Barons/LMT" basketbolisti bija pārāki ar 73:72 un izlīdzināja rezultātu sērijā. Trešajā mačā atkal uzvarēja "ASK Rīga" (68:66), savukārt ceturtajā mačā pārāki bija pašreizējie Latvijas vicečempioni "Barons/LMT" basketbolisti (80:78), kas otro reizi izlīdzināja rezultātu sērijā. Izšķirošajā mačā Ramūna Butauta komanda bija pārāka ar 79:74.

Fināla sērija turpināsies līdz kādas komandas četrām uzvarām. Otrais sērijas mačs notiks 11.maijā Rīgā, bet turpmākie mači paredzēti 14. un 16.maijā. Nepieciešamības gadījumā spēles ieplānotas arī 18., 20. un 23.maijā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV