Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kamaniņu braucēja Ulla Zirne nesīs Latvijas karogu Pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā

EasyGet.lv, 11.01.2012. 13:22

Jaunā un talantīgā kamaniņu braucēja Ulla Zirne ir izraudzīta par Latvijas Jaunatnes olimpiskās komandas karognesēju, kas 13. janvāra vakarā nesīs Latvijas karogu Pasaules Jaunatnes Pirmo ziemas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, šodien, 11. janvārī, īsi pirms komandas izlidošanas uz Insbruku, paziņoja Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.
Kamaniņu braucēja Ulla Zirne nesīs Latvijas karogu Pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā

„Esmu ļoti pagodināta par man doto iespēju nest Latvijas karogu visas komandas vārdā," saka Ulla Zirne. „Ceru, ka Insbrukā izdosies labi nobraukt, tad arī rezultātam jābūt labam. Domāju, ka Jaunatnes spēlēs gūtā pieredze tuvinās mani lielajām Olimpiskajām spēlēm 2014.gadā Sočos. Tas ir mans mērķis un darīšu visu, lai tur nokļūtu."

Ulla pērn bija otrā labākā Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā kamaniņu sportā jaunietēm, bet šosezon ir šo sacensību līdere.

Šodien, 11. janvārī, uz Pasaules Jaunatnes Pirmajām ziemas Olimpiskajām spēlēm Insbrukā izlidoja visa Latvijas Jaunatnes olimpiskā komanda 16 sportistu sastāvā..

Latvija tiks pārstāvēta 7 sporta disciplīnās – ar divnieku ekipāžu bobslejā, vienu skeletonistu, pieciem kamaniņu braucējiem, kā arī trīs biatlonistiem diviem distanču un diviem kalnu slēpotājiem.

Latvija būs pārstāvēta arī hokeja sacensībās, lai gan komandu turnīrā starp piecām šīs spēles lielvalstu komandām Latvijas nav. Tomēr Latviju dažādu individuālo hokeja spēles elementu izpildes konkursā pārstāvēs Augusts Valdis Vasiļonoks, kurš šobrīd spēlē Austrijā, Zalcburgas "Red Bull" jauniešu komandā. Startam Insbrukā viņš kvalificējās Starptautiskās Hokeja federācijas rīkotajās atlases sacensībās.

Pavisam sacensībās piedalīsies vairāk nekā 1000 sportisti no 65 pasaules valstīm, kas spēkiem mērosies 7 olimpiskajos ziemas sporta veidos, kas dalās 15 sporta disciplīnās.

Līdztekus sporta sacensībām norisināsies arī īpaša Kultūras un izglītības programma, kuras mērķis ir veicināt Olimpiskās vērtības, kā arī viedokļu un pieredzes apmaiņu starp dažādām kultūrām, padarot Jaunatnes ziemas Olimpiskās spēles par unikālu sporta un kultūras festivālu.

Lai nodrošinātu jauniešu startus Insbrukā, LOK apvieno valsts un LOK sponsoru līdzekļus. LOK ģenerālsponsori ir SIA „Latvijas Mobilais Telefons", VAS „Latvijas Valsts meži", LOK sponsori a/s „Swedbank" un a/s „Latvijas Gāze", VAS „Latvijas Dzelzceļš".

Insbrukā sacensības notiks no 2012.gada 13. – 22.janvārim.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV