Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Divreiz Insbrukā paceļ Latvijas karogu

EasyGet.lv, 16.01.2012. 20:47

Pirmdien, 16. janvārī, Insbrukas centrā divas reizes tika pacelts Latvijas karogs. Vecpilsētā īpašā ceremoniju laukumā Pasaules Jaunatnes pirmās ziemas olimpisko spēļu medaļas saņēma Latvijas kamaniņu braucēji. Sudrabu – Riks Kristens Rozītis, bronzu – Ulla Zirne, informē žurnāla Sports žurnālists Dainis Caune.
Divreiz Insbrukā paceļ Latvijas karogu

Pirmdienas pirmajā braucienā latviete mazliet kļūdījās pašā startā, pēc rāviena kamanas nedaudz paslidinot sāniski, bet līdz pirmajai virāžai Ulla jau atguvās, tajā ieejot pa pareizo trajektoriju. „Laiks ir ļoti auksts, ledus ciets, tāpēc kamanas startā nestabilas," kļūmi izskaidroja sportiste, kura pārējo trasi veica nevainojami, sasniedzot trešo labāko rezultātu. Par savu otro braucienu Ulla bija pilnībā apmierināta. Tajā viņai bija otrais rezultāts, tomēr bronzu pārkalt sudrabā neizdevās. Toties austriete Mirjama Stefanija Kastlungere čempiones titulu atņēma vācietei Saskijai Langerei.
1. Mirjama Stefanija Kastlungere (Austrija) 1:20,197
2. Saskija Langere (Vācija) +0,217
3. Ulla Zirne (Latvija) +0,282
4. Nina Proka (Austrija) +0,402
5. Samere Braičere (ASV) +0,433
6. Andrea Votere (Itālija) +0,548

Mūsu divnieka ekipāžai - Kristenam Putinam/Imantam Marcinkevičam – diemžēl neizdevās sekmīgi veikt pašu pirmo virāžu, tas izraisīja kļūdas arī turpinājumā. Pirmajā braucienā – septītie, otrajā – jau piektie, turklāt savu rezultātu uzlabojot par gandrīz piecām sekundes desmitdaļām. Tomēr ar to nepietika, kopvērtējumā septītā vieta +1,206 čempioniem Florianam Grūberam un Simonam Kaincvaldneram.

„Treniņos jau sajuta īsto garšu, bet laikam pārdega," mūsu divnieka sniegumu vērtēja treneri. „Tagad daudziem mūsējiem ir īstais kamaniņu braucēju āķis lūpā, un viņi sāks pavisam nopietni domāt par Sočiem un vēl tālākām spēlēm," atzina Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga.

Biatlonistiem iedzīšanas distancē 43. Linards Zēmelis, kas bija visai precīzs – četrās šautuvēs tikai divi soda apļi, 48. Jānis Slavēns (10 soda apļi), meitenēm 46. Gunita Gaile (4 soda apļi). Igauņiem otra sudraba medaļa, ko tāpat kā vakar izcīnīja Zahkna.

Kad sākās apbalvošanas ceremonija, Augusts Valdis Vasiļonoks vēl nebija beidzis kvalifikācijas sacensības hokeja individuālajās prasmēs.

Latviju Pasaules Jaunatnes I ziemas Olimpiskajās spēlēs pārstāv 16 jaunie sporta talanti vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Mūsējie startē 7 sporta disciplīnās – ar divnieku ekipāžu bobslejā, vienu skeletonistu, pieciem kamaniņu braucējiem – diviem puišiem, vienu meiteni un vienu divnieku ekipāžu, kā arī ar trīs biatlonistiem – diviem puišiem un meiteni, bet distanču un kalnu slēpošanā uz starta līnijas stāsies viens puisis un viena meitene.

Latvija tiek pārstāvēta arī hokeja sacensībās, lai gan komandu turnīrā starp piecām šīs spēles lielvalstu komandām Latvijas nav. Tomēr Latviju dažādu individuālo hokeja spēles elementu izpildes konkursā pārstāv Augusts Valdis Vasiļonoks. Startam Insbrukā viņš kvalificējās Starptautiskās Hokeja federācijas rīkotajā konkursā.

Lai nodrošinātu jauniešu startus Insbrukā, LOK apvieno valsts un LOK sponsoru līdzekļus. LOK ģenerālsponsori ir SIA „Latvijas Mobilais Telefons", VAS „Latvijas Valsts meži", LOK sponsori a/s „Swedbank", VAS „Latvijas Dzelzceļš" un a/s „Latvijas Gāze".

Sīkāk par Pasaules Jaunatnes I ziemas olimpiskajām spēlēm http://www.innsbruck2012.com/

Sīkāk par Latvijas Jaunatnes Olimpisko delegāciju http://www.latvijasolimpiade.lv/lv/?p=1064

Foto: Kamaniņu fraucēja Ulla Zirne. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV