Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

"Ventspils" basketbolisti LBL trešajā finālspēlē pārliecinoši pārspēj "ASK Rīga"

LETA, 14.05.2007. 23:30 | komentāri (2)

Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas trešajā spēlē "Ventspils" pirmdien savā laukumā ar rezultātu 90:64 (46:33) pārspēja "ASK Rīga".
"Ventspils" basketbolisti LBL trešajā finālspēlē pārliecinoši pārspēj "ASK Rīga"
Sērijā līdz četrām uzvarām līdz ar to rezultāts tagad ir 2-1 par labu "ASK Rīga".

Pirmdienas spēlē ventspilnieku sastāvā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Uvis Helmanis, kas realizēja piecus no sešiem trīspunktniekiem. Vēl 14 punktus guva Džastins Lovs.

"ASK Rīga" labā 17 punktus guva Sandis Valters.

Spēli veiksmīgāk iesāka ventspilnieki, izvirzoties vadībā ar 6:0, tomēr nākamos septiņus punktus guva "ASK Rīga" basketbolisti, atņemot vadības grožus mājiniekiem. Pēc šādām rezultāta svārstībām sekoja "Ventspils" izrāviens 17:4. Ceturtdaļas beigās "ASK Rīga" gan spēja nedaudz samazināt pretinieku pārsvaru, šo spēles posmu noslēdzot ar deviņu punktu deficītu - 17:26.

Otrajā ceturtdaļā vairs nebija tik strauju izmaiņu rezultāta starpībā un abas komandas vienmērīgi papildināja punktu bagāžu. Abas komandas šajā spēles posmā salīdzinājumā ar mača sākumu daudz uzmanīgāk spēlēja aizsardzībā un arī uzbrukumā iztrūka pirmajai ceturtdaļai raksturīgais haoss. Lielajā pārtraukumā komandas devās, "Ventspilij" atrodoties vadībā ar 13 punktu pārsvaru - 46:33.

Otrajā puslaikā šķita, ka rīdzinieki jau ir samierinājušies ar zaudējumu, jo "Ventspils" pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu un, nodemonstrējot savu pagaidām labāko sniegumu finālsērijā, izcīnīja pirmo uzvaru.

Jau ziņots, ka finālsērijas pirmajā mačā "ASK Rīga" viesos pagarinājumā pieveica "Ventspili" ar 99:94, bet otrajā spēlē savā laukumā bija pārāka ar 76:71.

Fināla sērija turpināsies līdz kādas komandas četrām uzvarām. Ceturtais sērijas mačs notiks 16.maijā "Arēnā Rīga", bet piektais - 18.maijā Ventspilī. Nepieciešamības gadījumā spēles ieplānotas arī 20. un 23.maijā.

Pusfināla sērijā līdz trīs uzvarām "Ventspils" pārspēja "Liepājas lauvas" ar 3-0. Pirmajā mačā "Ventspils" basketbolisti bija pārāki ar rezultātu 90:53, bet otrajā mačā tika fiksēta uzvara ar 97:54. Trešā spēle noslēdzās ar rezultātu106:74 par labu ventspilniekiem.

Savukārt "ASK Rīga" dramatiskā pusfināla sērijā ar 3-2 uzveica "Barons/LMT". LBL pusfināla sērijas pirmajā spēlē "armijnieki" uzvarēja ar 94:93, bet pēc tam otrajā spēlē "Barons/LMT" basketbolisti bija pārāki ar 73:72 un izlīdzināja rezultātu sērijā. Trešajā mačā atkal uzvarēja "ASK Rīga" (68:66), bet ceturtajā mačā pārāki bija pašreizējie Latvijas vicečempioni "Barons/LMT" basketbolisti (80:78), kas otro reizi izlīdzināja rezultātu sērijā. Izšķirošajā mačā Ramūna Butauta komanda bija pārāka ar 79:74.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV