Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Noskaidroti Latvijas piedzīvojumu sacensību čempioni

EasyGet.lv, 20.08.2012. 12:02

18. augustā, kad Rīgas iedzīvotāji un viesi svinēja Rīgas 811. gadadienu, 500 Triatel xRace dalībnieki no t/p Alfa devās cīņā par Latvijas piedzīvojumu sacensību čempiona titulu. Mazāk nekā pēc 6 stundām finiša arku Mežaparkā šķērsoja komanda EBIKE, kas arī kļuva par Triatel xRace ceturtā posma uzvarētāju un Latvijas čempionu piedzīvojumu sacensībās.
Noskaidroti Latvijas piedzīvojumu sacensību čempioni

Triatel xRace piedzīvojumu sacensību Rīgas posms jau trešo gadu pēc kārtas notiek galvaspilsētas jubilejas dienā. Sacensību norise ir kļuvusi par skaistu tradīciju, kad Triatel xRace dalībniekiem ir iespēja aktīvi nosvinēt Rīgas svētkus, ieraugot pilsētu no cita skatu punkta. Šoreiz posma ietvaros pirmo reizi notika Latvijas piedzīvojumu sacensību čempionāts. Kā pirmie, distancē pavadot 5 st un 53 minūtēs, finišēja komanda EBIKE Andra un Jāņa Ansabergu un Kristapa Jaunzema sastāvā. Savukārt par 2. un 3.vietu notika sīva cīņa un komandas šķira tikai 26 sekundes. Šajā reizē sudrabu saņēma komanda ISOSTAR (Gundars Mankus, Raimonds Lapiņš, Salvis Daģis), bronzu – Gandrs Poligrāfija (Uldis Žimants, Atis Krūmiņš, Ģirts Levenšteins). Stiprākais trijnieks tautas klasē bija komandas „Mežā galvenais", „ Ar kompasu uz Jūs" un pirmo reizi trijnieku noslēdza sieviešu komanda „Izkusties" . Biznesa klases garās distances uzvarētājs ir EBIKE, īsās – uzņēmuma GlaxoSmithKline sieviešu komanda Glaxo Meiteņu Spēks. Bez medaļas nepalika arī ārzemju Rīgas viesi – komanda Team Moscow, kas speciāli no Krievijas ieradās uz Triatel xRrace jau trešo reizi, šajā posma aizbrauca ar medaļu, ieņemot trešo vietu sporta klasē mix grupā.

Triatel xRace dalībnieki veicot distanci ieraudzīja Rīgu no zināmiem un nezināmiem skata punktiem. Izrādās, ka Rīgā ir purvi, niedru plantācijas un pazemes bunkuri. Distances ietvaros bija arī atsevišķs uzdevums ar kontrolpunktu atrašanu t/p Alfa, laivošana pa Juglas ezeru un peldēšana Bābelītes ezerā. Pirmo reizi dalībniekiem bija iekļauts uzdevums, kad svarīgi bija ierasties punktā nevis pēc iespējas ātrāk, bet noteiktajā laikā, aprēķinot to pēc vidēja ātruma starp punktiem pa gaisa līniju. Šis posms bija arī bagāts ar interesantiem speciālajiem uzdevumiem, kas uzturēja augstu adrenalīna līmeni un modru prātu: Plunkšķis Ķīšezerā, pārcelšanās starp divām ēkām 15 m augstumā izmantojot virves un Aldara tornis. Šajā posmā dalībniekiem pirmo reizi Triatel xRace ietvaros, daļu no distances bija jāveic ar skrituļslidām.

„Posms izdevās skaists, dinamisks un atraktīvs. Paldies par Rīgas svētku posma sagatavošanu visiem mūsu palīgiem, atbalstītājiem un sponsoriem, it īpaši mūsu ģenerālsponsoram „Triatel". ," stāsta Triatel xRace sacensību direktors J.Vanags. „Seriāla kopējā spriedze arvien pieaug, nākamais Līgatnes posms 22. septembrī būs izšķirošs komandām, kuras cīnās par 2012. gada Triatel xRace seriāla uzvarētāja titulu un galveno balvu. Starp līderu komandām gan Sporta, gan Tautas klasē atrāviens salīdzinoši neliels un pēdējais posms var veikt arī savas korekcijas kopvērtējumā. Līgatne rudenī ir īpaši skaista gan ar reljefu, gan ar saviem ainaviskajiem skatiem un vietām, tādēļ aicinām gan jau pieredzējušos, gan jaunos dalībniekus pieteikties šīs sezonas pēdējiem xRace piedzīvojumiem laicīgi mājas lapā www.xrace.lv," aicina J.Vanags.



Foto: Triatel xRace piedzīvojumu sacensības 2012. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV