Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

"Ventspils" basketbolisti spēles izskaņā uzvar "ASK Rīga" un pagarina finālsēriju

LETA, 19.05.2007. 10:00

Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas piektajā spēlē "Ventspils" komanda savā laukumā ar rezultātu 86:83 pieveica "ASK Rīga" vienību, pagarinot turnīru.
"Ventspils" basketbolisti spēles izskaņā uzvar "ASK Rīga" un pagarina finālsēriju
Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts tagad ir 3-2 "ASK Rīga" labā. Abu komandu sestais mačs notiks svētdien Rīgā.

Rezultatīvākais "Ventspils" komandā ar 18 gūtajiem punktiem bija Edijs Šenons, bet Raimonds Vaikulis 11 minūšu laikā guva 14 punktus. Savukārt "ASK Rīga" vienībā rezultatīvākais ar 18 gūtajiem punktiem bija Sandis Valters.

Spēles sākumā mačs balstījās uz abu komandu viesspēlētājiem - "ASK Rīga" komandā lielu daļu punktu guva Toraijss Bregss, bet ventspilniekiem Dušans Jeličs. Pirmā ceturtdaļa tika aizvadīta līdzīgā cīņā un noslēdzās ar rezultātu 22:21 "Ventspils" labā, bet Bregss jau bija guvis 13 punktus.

Otrās ceturtdaļas sākumā "ASK Rīga" ieguva vadību, kuru vairāk neatdeva līdz pat ceturtās ceturtdaļas izskaņai. Otrajā ceturtdaļā "ASK Rīga" komanda turējās aptuveni piecu punktu attālumā, bet trešās ceturtdaļas pašā sākumā jau ieguva vairāk kā desmit punktu pārsvaru. Līdz trešās ceturtdaļas beigām mājinieki spēja pietuvoties pretiniekiem līdz 67:61, saglabājot intrigu arī mača pēdējā ceturtdaļā.

Tomēr ceturtā ceturtdaļa sākās ar vēl vienu "ASK Rīga" izrāvienu un viņi atkal atguva desmit punktu pārsvaru - 71:61. Puslaika vidū izrāvienu veica mājinieki "Ventspils" un pēc diviem precīziem Raimonda Vaikuļa soda metieniem rezultāts kļuva tikai 75:78. Savukārt brīdi vēlāk Vaikulis guva vēl divus punktus un nepilnas trīs minūtes pirms spēles beigām "ASK Rīga" komandai palika tikai viena punkta pārsvars - 78:77.

Nepilnas divas minūtes līdz ceturtās ceturtdaļas beigām Vaikulis guva divus punktus ar sodu un "Ventspils" jau izvirzījās vadībā 82:80. Spēles izskaņā "Ventspils" vadību neatdeva un uzvarēja ar 86:83.

Sērijā līdz četrām uzvarām pēc četrām spēlēm ar 3-1 vadībā ir "ASK Rīga". Jau ziņots, ka finālsērijas pirmajā mačā "ASK Rīga" viesos pagarinājumā pieveica "Ventspili" ar 99:94, bet otrajā spēlē savā laukumā bija pārāka ar 76:71. Trešajā spēlē ventspilnieki savā laukumā sagrāva "ASK Rīga" ar rezultātu 90:64, savukārt ceturtajā mačā uzvaru savā laukumā ar 76:60 izcīnīja "ASK Rīga" vienība, un tagad basketbolistiem līdz kļūšanai par Latvijas čempioniem trūkst viena uzvara.

Fināla sērija turpināsies līdz kādas komandas četrām uzvarām. Nepieciešamības gadījumā sērijas sestā spēle plānota 20.maijā, bet septītā spēle - 23.maijā.

Pusfināla sērijā līdz trīs uzvarām "Ventspils" pārspēja "Liepājas lauvas" ar 3-0. Pirmajā mačā "Ventspils" basketbolisti bija pārāki ar rezultātu 90:53, bet otrajā mačā tika fiksēta uzvara ar 97:54. Trešā spēle beidzās ar rezultātu106:74 par labu ventspilniekiem.

Savukārt "ASK Rīga" dramatiskā pusfināla sērijā ar 3-2 uzveica "Barons/LMT". LBL pusfināla sērijas pirmajā spēlē "armijnieki" uzvarēja ar 94:93, bet pēc tam otrajā spēlē "Barons/LMT" basketbolisti bija pārāki ar 73:72 un izlīdzināja rezultātu sērijā. Trešajā mačā atkal uzvarēja "ASK Rīga" (68:66), bet ceturtajā mačā pārāki bija pašreizējie Latvijas vicečempioni "Barons/LMT" basketbolisti (80:78), kas otro reizi izlīdzināja rezultātu sērijā. Izšķirošajā mačā Ramūna Butauta komanda bija pārāka ar 79:74.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV