Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Butauts: Galvenais panākumu iemesls ir komandas parādītais raksturs

LETA, 21.05.2007. 08:55

Pēc izcīnītās uzvaras Latvijas Basketbola līgas (LBL) izšķirošajā finālspēlē pār "Ventspils" vienību "ASK Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts uzsvēra, ka galvenais panākumu iemesls bija komandas parādītais rakstus.
Butauts: Galvenais panākumu iemesls ir komandas parādītais raksturs
"Galvenie vaininieki ir spēlētāji, kas parādīja komandas raksturu visas sezonas laikā un tas arī ir galvenais panākuma iemesls. Viņi spēlēja gan pēc traumām, gan injekcijām un visi, kas izgāja laukumā deva ieguldījumu panākumā. Ticiet man, šis viņiem nav pēdējais tituls," teica Butauts.

Butauts arī pateicās līdzjutējiem, kas palīdzējuši komandai saņemties arī grūtos brīžos. Savukārt runājot par pretiniekiem Butauts atzina, ka ir bijis grūti izdomāt ko jaunu priekš viņiem.

"Savā starpā spēlējām jau 12.spēli un izdomāt ko jaunu ir visgrūtākais šajā situācijā. Kaut gan vēl ne visu izdarījām kā vajag. To pataupījām nākamajai sezonai. Esmu lepns ar izcīnīto zelta medaļu, esmu pateicīgs visiem puišiem, ka viņi ticēja man. Man kā trenerim bija ļoti patīkami šosezon strādāt ar šo komandu," pēc triumfa teica "ASK Rīga" galvenais treneris.

"Nebiju aizdomājies, ka varētu dabūt vērtīgākā spēlētāja balvu, tāpēc liels paldies treneriem un spēlētājiem, kas man palīdzēja kļūt par tādu," teica LBL finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Sandis Valters. "Bija grūti saņemties un pārdzīvot zaudējumu iepriekšējā spēlē, tomēr mums bija mājas priekšrocības. Paldies faniem kas mūs atbalstīja, jo šeit spēlēt ir daudz vieglāk kā Ventspilī."

Valters uzskata, ka sērijas likteni izšķīra "ASK Rīga" pirmā uzvarētā spēle Ventspilī. "Viennozīmīgi tas bija galvenais iemesls uzvarai. Tas ir tas, kāpēc mēs šajā sērijā uzvarējām."

Arī cits "ASK Rīga" basketbolists Sandis Buškevics uzsvēra, ka Valters ir pelnījis kļūt par vērtīgāko spēlētāju. "Viņš visu sezonu parādīja līdera cienīgas īpašības un arī FIBA Eiropas kausā par viņu balsoja daudz līdzjutēju. Finālā mēs uz katru spēli kļuvām arvien stiprāki un Sandis mums palīdzēja par tādiem kļūt."

Jau ziņots, ka finālsērijas sestajā mačā "ASK Rīga" bija pārāki ar rezultātu 91:77, sērijā uzvarot ar rezultātu 4-2. "Ventspils" LBL čempionātā bija uzvarējuši pēdējos septiņus gadus pēc kārtas.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV