Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Rally Talsi ātrumposmos varēs redzēt Youngtimer automašīnas

Easyget.lv, 30.04.2014. 14:25

Pagājušajā nedēļā noslēdzās dalībnieku pieteikšanās Latvijas Antīko automobiļu kluba rīkotajam Youngtimer Rally Talsi, kura maršruts 17. maijā vedīs pa Latvijas rallija čempionāta posma Rally Talsi ātrumposmiem. Youngtimer Rally Talsi sacensībās startēs 18 ekipāžas, kas ātrumposmos dosies aptuveni 1 stundu un 45 minūtes pirms rallija sporta automašīnām.
Rally Talsi ātrumposmos varēs redzēt Youngtimer automašīnas

Youngtimer ir klasiski automobiļi, kas ražoti 20. gadsimta 60-tajos līdz 80-tajos gados. Šīs kategorijas spēkrati iezīmē jaunu ēru pasaules autobūvē; laiku, kad automobilis kļūst demokrātisks un pieejams ikvienam, tanī pat laikā saglabājot savu ekskluzivitāti un stilu. Par Youngtimer kustību stāsta Latvijas Antīko automobiļu kluba (LAAK) pārstāvis un Youngtimer Rally rīkotājs Valts Ceplevičs: “Zīmīga sakritība – Youngtimer Rally šogad atgriežas mājās, jo pirms diviem gadiem tieši Talsos tika sarīkots pirmais, Youngtimer definīcijai atbilstošu spēkratu, pasākums, kas aizsāka jau plašāku kustību visā Latvijā.”

Youngtimer Rally Talsi (YRT) paredzēti sinhronās regularitātes braucieni pa slēgtu trasi, kopumā trīs posmi, katrs no tiem četru līdz septiņu kilometru garumā, kas būs jāveic divas reizes. Katrs posms būs jāveic ar noteiktu ātrumu, un jebkura kontrollaika apsteidze vai kavējums tiks skaitīts kā zaudēts laiks. Jo precīzāk dalībnieki veic noteikto posmu, jo mazāk zaudētās sekundes un augstāka vieta kopvērtējumā.

Katrā no posmiem būs divas laika kontroles – viena finišā, otra – slēptā vietā posmā, tādējādi motivējot dalībniekus visu posmu veikt ar noteikto ātrumu. Veicot posmu pirmo reizi, dalībnieku rezultāts tiks pielīdzināts leģendā noteiktajam vidējam ātrumam posmā. Savukārt otrajā reizē, dalībniekiem jau būs jābrauc tik pat ātri, kā pašu uzrādītais laiks pirmajā reizē.

“Rally Talsi skatītājiem šogad izdevies sarūpēt paplašinātu programmu un iespēju bez mūsdienu rallija auto, ātrumposmos redzēt arī vēsturiskās automašīnas, kas ļaus nedaudz atskatīties uz autobūves sasniegumiem 20. gadsimtā,” iesāk Rally Talsi rīkotāja RA EVENTS, SIA direktors Raimonds Strokšs. “Savus augstākos sasniegumus rallijā pats esmu sasniedzis ar 1983. gada Audi 80 Quattro, tāpēc no personīgās pieredzes varu teikt un iedrošināt citus, lai cik seni šie spēkrati izskatās, tie visi ir daļa no rallija vēstures un tajos vēl mīt sportiskais gars.”

“Atšķirībā no citiem LAAK pasākumiem, YRT būs sportiskāks, ar rallija elementiem, kurā redzēsim 19 ekipāžas no Latvijas, Igaunijas un Krievijas, kuru ar trim ekipāžām pārstāvēs klubs GorkyClassic. Būs retāk redzēti auto, piemēram, 1984. gada Porsche 944 un 1985. gada Mercedes 190E Cosworth. Tāpat būs arī tādi leģendāri modeļi kā SAAB 96 un SAAB 99, Opel Manta un Opel Ascona,” īsu ieskatu YRT dalībnieku sastāvā sniedz Valts Ceplevičs.

Bez Youngtimer spēkratiem, Rally Talsi skatītāji varēs vērot kā ātrumposmos dodas arī Vēsturisko automobiļu regularitātes rallija dalībnieki, kuri startēs ar automašīnām, kas ražotas līdz 1984. gadam. Lai gan dalībnieku pieteikšanās turpinās līdz 2014. gada 9. maijam, sacensībām jau šobrīd pieteikušās trīs ekipāžas, kas startēs ar VAZ, GAZ un Lada automašīnām.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV