Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

"ASK Rīga" spēlēs ULEB kausa izcīņā - "Ventspilnieki" atstāti neziņā

LETA, 11.06.2007. 18:35

Uzaicinājumu nākamajā sezonā spēlēt otrajā spēcīgākajā Eiropas basketbola klubu turnīrā ULEB kausa izcīņā pirmdien saņēma Latvijas čempionvienība "ASK Rīga".
"ASK Rīga" spēlēs ULEB kausa izcīņā - "Ventspilnieki" atstāti neziņā
Tikmēr Latvijas vicečempioni "Ventspils" basketbolisti, kas ULEB kausa izcīņā startēja pēdējās četras sezonas, pagaidām vēl nezina, vai nākamajā sezonā varēs startēt tajā pašā turnīrā.

"Ventspils" kluba direktors Ralfs Pleinics pastāstīja, ka aptuveni pirms nedēļas tika veiktas pārrunas ar turnīra rīkotājiem un viņi esot apsolījuši izdarīt visu, lai Latvijas pagājušās sezonas otrais spēcīgākais klubs arī nākamajā sezonā spēlētu ULEB kausa izcīņā.

Viens no priekšnoteikumiem, lai klubs varētu piedalīties ULEB kausa izcīņā, - komandas mājas spēļu zālei jāatrodas 150 kilometru rādiusā no starptautiskas lidostas. Ventspils atrodas aptuveni 180 kilometru attālumā, tomēr Pleinics uzskata, ka tas nav šķērslis, bet, ja tomēr turnīra rīkotāji uzskata, ka tā ir problēma, tad jautājums nav risināms.

"Četrus gadus esam turnīrā spēlējuši, un šis jautājums nebija šķērslis. Mēs nevaram ne pārcelt lidostu tuvāk Ventspilij, ne Ventspili tuvāk lidostai," uzsvēra Pleinics.

Paredzams, ka nākamajā sezonā ULEB kausā varētu startēt 48 komandas līdzšinējo 24 komandu vietā, taču Lietuvas basketbola mājaslapa internetā "eurobasket.lt" ziņo, ka varētu būt pat 60 vienības. Gan vienību skaitu, gan komandas, kas startēs turnīrā, varētu apstiprināt šīs nedēļas laikā.

Tikmēr Krievijas basketbola mediji ziņo, ka ULEB kausa izcīņas konkurenti FIBA Eiropas kausa izcīņas organizatori cenšas pārpirkt komandas no šī turnīra. Par atgriešanos FIBA apritē 16 komandām piedāvāti 400 000 eiro (281 120 lati) un nauda par televīzijas translāciju tiesību pārdošanu.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV