Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

VIASAT sāk rādīt HD kanālu

Inga Skuja, 15.07.2009. 15:03 | komentāri (4)

No šodienas, 15. jūlija, VIASAT Baltijas valstīs saviem skatītājiem piedāvā augstas izšķirtspējas (HD) kanālu National Geographic HD. HD kvalitātes kanāls ļaus pilnībā izbaudīt digitālās televīzijas piedāvātās iespējas arī skatītājiem Latvijā.

Fakts, ka National Geographic kanāls kļuvis par pirmo HD kanālu VIASAT paketē, nav nejaušība. Tieši šis kanāls ar savu daudzveidīgo un dokumentālo saturu ir kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajām izvēlēm. Saskaņā ar VIASAT ikgadējo klientu ieradumu pētījumu skatītāji Latvijā uzreiz pēc filmām priekšroku dod dažādām dokumentālajām pārraidēm par vēsturi un dabu.

Informē Ulrik Bengtsson, VIASAT Austrumeiropas reģiona vadītājs: „Augstas izšķirtspējas televīzija nodrošina jau pārbaudītu skatīšanās pieredzi - kristālskaidru attēla kvalitāti un piesātinātas krāsas. Pēc uzņēmuma veiksmīgās pieredzes HD kanālus 2008. gada sākumā ieviest Skandināvijas reģionā, lēmums par tālāko attīstību šajā jomā Baltijas valstīs ir loģisks. Tas apliecina VIASAT uzticību tirgum, savukārt klientiem nodrošina TV saturu labākajā un augstākajā kvalitātē. Uzskatu, ka National Geographic HD ar savu daudzveidīgo saturu ir perfekta izvēle, lai iepazītu un novērtētu HD iespējas arī Baltijas reģionā.”

Kopumā Latvijā HD kanāli pieejami vien pus gadu. Savukārt Eiropā HD kanāli pazīstami jau no 2004.gada, un piecu gadu laikā tie strauji iekarojuši skatītāju atzinību un turpina strauju attīstību. Lai pilnībā izbaudītu HD kanāla priekšrocības, ir nepieciešams TV, kas ir HD ready vai Full HD, kā arī vajadzīgs VIASAT PlusHD uztvērējs.

Jau maijā VIASAT sāka piedāvāt jaunāko HD PVR TV uztvērēju, kas ne tikai nodrošina iespēju uztvert un pārraidīt HD jeb augstākās izšķirtspējas kanālus, bet ir arī pirmais kompleksais risinājums, apvienojot programmu ierakstīšanas (PVR) un elektroniskā programmu gida (EPG) funkcijas. VIASAT PlusHD nodrošina augstu TV video (Full HD) un audio signāla kvalitāti (Dolby Digital 5.1).

National Geographic HD kanāls HD kvalitātē skatītājiem būs pieejams, izvēloties to kā papildus TV kanālu VIASAT Zelta paketes klientiem. Kanāla valoda ir angļu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV