Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Rīt VIASAT sāk digitalizācijas tūri visā Latvijā

Ilze Gabrāne, 17.02.2010. 14:32

Rīt, 18.februārī, digitālās televīzijas operators VIASAT sāk Vislatvijas digitalizācijas tūri, kurā dosies kopā ar Ievu Kerēvicu un Madonas Zaļo Meža kori, tuvāko trīs mēnešu laikā apceļojot vairāk nekā 17 pilsētas un apdzīvotas vietas Latvijā. VIASAT digitalizācijas tūres mērķis ir informēt iedzīvotājus par digitālo televīziju un tās priekšrocībām, kā arī kliedēt neskaidrības, kas radušās kopš pārejas uz ciparu televīziju valsts mērogā.

Pirmā VIASAT Vislatvijas digitalizācijas tūres pietura būs rīt, 18.februārī Gulbenē, Vecgulbenes muižā, kur jau no pulksten 19:00 VIASAT digitalizācijas ekspertu komanda iepazīstinās ar digitālo televīziju. Savukārt piektdien kopā ar Madonas Zaļo Meža kori viesošanās notiks Ogrē un svētdien – Ērgļos.

Valts Ermansons, VIASAT Latvija vadītāja: ”Analogā televīzijas signāla izslēgšana ir neizbēgama un jau no 1.jūnija Latvijā iestāsies digitālās televīzijas ēra. Tomēr joprojām ikdienā saskaramies ar klientu bažām un neizpratni par šobrīd notiekošo pārejas procesu un to, kā tas ietekmēs viņus, jo liela daļa televīzijas skatītāju jauc dažādus šobrīd pieejamos digitālās televīzijas veidus. Neskaidrības TV skatītāju vidū apstiprina arī pērnā gada nogalē veiktais pētījums, kur gandrīz 30% respondentu atzina, ka joprojām ir daudz neskaidru jautājumu par pāreju uz digitālo televīziju. Tieši šo iemeslu dēļ nolēmumam arī šogad turpināt jau pērn aizsākto tradīciju, dodoties izbraukuma tūrē pa visu Latviju, lai informētu TV skatītājus par gaidāmo pāreju uz digitālo apraidi un digitālās televīzijas priekšrocībām.”

Pēc kompānijas VIASAT Latvija pasūtījuma un GFK Baltic veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka gandrīz 30% respondentu joprojām ir daudz neskaidru jautājumu par pāreju uz digitālo televīziju Latvijā, savukārt 17% aptaujātie Latvijas iedzīvotāji norāda, ka pārejas process radījis liekas problēmas un uztraukumu. Tikmēr 15% apstiprina, ka vispār nav interesējušies par digitālo televīziju.

Ikvienam interesentam VIASAT Vislatvijas digitalizācijas tūres pieturvietās būs iespēja uzzināt visu par digitālo televīziju un izmēģināt digitālās satelīttelevīzijas priekšrocības. Tāpat katrā no pilsētām ikviens varēs piedalīties loterijā ar iespēju laimēt VIASAT digitālās televīzijas komplektu.

Vislatvijas digitalizācijas tūres ietvaros VIASAT līdz aprīļa vidum apmeklēs 17 pilsētas un apdzīvotas vietas, kur informēs par digitālo televīziju: 18.februāris Gulbene, 19.februāris Ogre, 21.februāris Ērgļi, 26.februāris Sigulda, 28.februāris Kuldīga, 5.marts Jelgava, 7.marts Jēkabpils, 12.marts Viesīte, 14.marts Kazdanga, 19.marts Ventspils, 26.marts Brocēni, 27.marts Slampe, 4.aprīlis Preiļi, 5.aprīlis Līvāni, 9.aprīlis Lubāna, 10.aprīlis Ādaži, 18.aprīlis Salaspils.


Par VIASAT digitālo televīziju

Kopš janvāra VIASAT Latvija piedāvā digitālo televīziju ar abonēšanas maksu Ls 3,50 mēnesī, pirmos trīs mēnešus piedāvājot skatīties un iepazīties ar vairāk nekā 50 kanāliem. Savukārt pēc noteiktā laika perioda klients izvēlas – vai nu saglabāt zemāko abonēšanas maksu Ls 3,50 un skatīties 6 iecienītākos Latvijas kanālus (LTV1, LTV7, TV3, LNT, TV6, TV5 ) un vairāk nekā 20 ārzemju kanālus, vai kādu no pārējām piedāvātajām paketēm. Nepieciešamā aparatūra piedāvājumā ir iekļauta bez maksas.

Jāatgādina, ka septiņu gadu darbības laikā VIASAT tehnoloģiskā bāze veidota tā, lai pārklātu visu Latvijas teritoriju un, pateicoties digitālajam satelīta signālam, digitālā televīzija ir pieejama visā valstī, neatkarīgi no mājsaimniecības atrašanās vietas. Digitālās televīzija nodrošina augstāku attēla un skaņas kvalitāti, kā arī ievērojami plašāku kanālu izvēli. TV skatītājs var izmantot elektronisko programmas gidu, kā arī izvēlēties subtitru valodu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV