Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Iznācis žurnāla „Kino Raksti” jaunākais numurs

Kristīne Matīsa, 31.07.2009. 09:04

Žurnālā lasiet:
Iznācis žurnāla „Kino Raksti” jaunākais numurs

2009. gada ceturtais „Kino Rakstu” numurs iznāk neilgu laiku pēc tam, kad Latvijas kinomīļu grāmatu plauktiņu papildinājusi jauna grāmata par pasaules kino personībām, tāpēc numura intervijā žurnāla sarunbiedri ir grāmatas „Personības. Parādības. Personīgi” autori Dita Rietuma un Normunds Naumanis. Rubrikā Aktuāla tēma divi raksti pēta kino attiecības ar internetu – Latvijā tās veido Nacionālā Kino centra un aģentūras KIS radītais portāls www.filmas.lv, bet pasaules tīmekli arvien sparīgāk izmanto Pirāti, konspiratori un dokumentālisti – tas ir Astras Zoldneres raksta nosaukums.

Nesen aizvadītais Kannu kinofestivāls iedvesmojis trīs publikācijas – Anita Uzulniece stāsta par festivālā redzētajām filmām, bet

Dita Rietuma atklāj, kas ir Kannu jaunais varonis, filipīniešu režisors Brilliante Mendoza, un analizē, kā Kannu festivāla īsfilmu skatē un festivālā 2 Annas redzētais atspoguļo tik populāro žanru īsfilma. Šajā formātā savus diplomdarbus pārsvarā veidojuši arī Latvijas Kultūras akadēmijas absolventi, jaunie režijas maģistri, ar kuriem iepazīstina Sanita Grīna.

Reaģējot uz Kino Rakstu trešajā numurā publicēto Ingas Pērkones recenziju par astoņām dokumentālajām filmām, Elvita Ruka pēta pēdējo desmit gadu Latvijas kinodokumentālistiku, meklējot atbildi uz jautājumu, vai un kāpēc filmu autori baidās no dzīvās dzīves.

Tuvojoties Baltijas jūras dokumentālo filmu forumam, režisore Ināra Kolmane uz sarunu aicinājusi dokumentālistu Andreju Ņekrasovu; Latvijā viņš vislabāk pazīstams kā režisors, kurš uzņēmis filmu Mans draugs Saša. Slepkavība krievu gaumē par Aleksandru Ļitviņenko.

Jaunajā žurnālā aprakstīti arī divi izcili pasaules kinoklasiķi – suspense žanra pamatlicējs Alfrēds Hičkoks 13. augustā svinētu 110. jubileju, tāpēc Līva Rubene iedvesmojusies rakstam Slepkavība kā augstā māksla, savukārt zviedru režisors Ingmars Bergmans rosinājis divu publikāciju tapšanu – Jekaterina Vikuļina analizē filmas, kas tapušas izcilā režisora pēdējā mājvietā Forē salā, bet Anita Uzulniece nesen viesojusies šajā salā rīkotajā Bergmana nedēļā. Bet tepat Latvijā, Ventspils bibliotēkā nolemts atjaunot Latvijas filmu izrādīšanas tradīciju, tāpēc Ieva Pitruka stāsta, kā Ventspilī viesojies Gints Grūbe ar savu jaunāko dokumentālo filmu 1 x 1.

Jaunajā žurnālā atrodamas arī pastāvīgās rubrikas Jubilāri Latvijā, Jubilāri pasaulē un konkurss Ko tu zini par kino?

Žurnāls „Kino Raksti” nopērkams preses tirdzniecības vietās, arī Jāņa Rozes un Valtera&Rapas grāmatnīcās, kinoteātros Rīga un K.Suns, galerijā Istaba un citur, internetā – www.apgadsmansards.lv un www.kukii.lv.

Lai laba lasīšana!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV