Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Iznācis žurnāla „Kino Raksti „2010. gada trešais numurs

Kristīne Matīsa, 08.06.2010. 09:51

Žurnāla „Kino Raksti" jaunais numurs pievērš nopietnu uzmanību Latvijas kinomāksliniekiem – rubrikā Latvijas intervija žurnāla sarunbiedrs ir Jurģis Krāsons mirkli pirms filmas Norīt krupi pasaules pirmizrādes Kannu festivāla konkursā, bet Zane Balčus stāsta par Latvijas kinomākslinieku arvien vērienīgāko starptautisko sadarbību.
Iznācis žurnāla „Kino Raksti „2010. gada trešais numurs

Normunds Naumanis recenzē piecas jaunākās Latvijas dokumentālās filmas, kas pirmizrādi piedzīvojušas 2010. gadā (Ilonas Brūveres „Versija Vera", Lailas Pakalniņas „Pa Rubika ceļu", Ginta Grūbes un Dāvja Sīmaņa „Pasaules skaņa", Ilzes Ramānes „Vecmāmiņu koris" un Anda Miziša „Jaguāra kakts"), aktuālajam kinorepertuāram pievērsies arī Mārtiņš Slišāns ar pētījumu par Luisa Kerola „Alisi Brīnumzemē" un tās dažādajām reinkarnācijām, savukārt Uldis Rudaks raksta par Deivisa Gugenheima muzikāli dokumentālo filmu „It Might Be Loud".

Žurnāla „Kino Raksti" autoru lokam pievienojušies divi jauni vārdi – mūzikas žurnālists Orests Silabriedis analizē simtgadnieka Marģera Zariņa kinomūziku, bet teātra zinātniece un vairāku monogrāfiju autore Ieva Struka (agrāk Ieva Zole) recenzē Ingas Jērumas grāmatu Ivars un Maija. Kinogrāmatu recenziju bloku turpina Elīna Reitere ar rakstu par Ingas Pērkones grāmatu „Es varu tikai mīlēt...", bet Anita Uzulniece un Viktors Freibergs recenzē Kristīnes Matīsas un Augusta Sukuta grāmatu „Arsenāls. Kādas ķecerības vēsture".

Par norisēm pasaulē stāsta Elīna Reitere materiālā „Vācija iet uz Austrumiem" un Ieva Pitruka stāstā par krievu filmu „Apglabājiet mani aiz grīdlīstes", pasaules un Latvijas ainas redzamas arī kinooperatora Ginta Bērziņa fotogrāfiju izlasē no izstādes „Vietas, kurās es nefilmēšu".

Rubrikā „In memoriam" – aktrise Dina Kuple un visas viņas kinolomas.

Jaunajā žurnālā atrodamas arī pastāvīgās rubrikas „Jubilāri Latvijā, Jubilāri pasaulē", konkurss „Ko tu zini par kino?" un vēl vairāki materiāli.

Žurnāls „Kino Raksti" nopērkams preses tirdzniecības vietās, arī Jāņa Rozes un Valtera & Rapas grāmatnīcās, kinoteātros Rīga un K.Suns, galerijā Istaba un citur, internetā – www.apgadsmansards.lv. Žurnālu var abonēt Latvijas Pastā, abonēšanas centrā Diena un mājaslapā www.apgadsmansards.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV