Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Iznācis žurnāla „Kino Raksti” pirmais numurs 2010. gadā

Kristīne Matīsa, 24.01.2010. 16:25

Žurnāls „Kino Raksti” uzsāk jaunu gadu ar vairākiem materiāliem, kas tieši piemēroti jaunas dzīves sākšanai. Teiksim, jauno dzīvi būtu labi iepriekš strukturēt atbilstoši kādiem principiem, tāpēc rubrikā Aktuāla tēma Sanita Grīna izpētījusi ar kino saistītus manifestus. Savukārt Mārtiņš Slišāns recenzē filmu Avatars, ko uzskata par jauna laikmeta sākumu pasaules kinovēsturē. Tepat Latvijas kinovēsturē jaunus saviļņojumus nes Jāņa Streiča filma Rūdolfa mantojums, tāpēc rubrikā Latvijas intervija – filmas producents Andrejs Ēķis. Vēl viena drīzumā gaidāma pirmizrāde – Ilonas Brūveres filma par tēlnieci Veru Muhinu Versija Vera, tai veltīta rubrika Albums.
Iznācis žurnāla „Kino Raksti” pirmais numurs 2010. gadā

Žurnāls „Kino Raksti” sāk arī jaunu tematisko ciklu, kam šajā gadā pievērsīsies ļoti nopietni, – par Latvijas kino vājāko vietu jau gadu desmitiem tiek uzskatīti scenāriji, tāpēc Kino Raksti pētīs šo tēmu no visām pusēm. Šoreiz – saruna ar režisoru Rolandu Kalniņu, kurš pats nav uzrakstījis nevienu scenāriju un respektē kinodramaturgus. Citā rakursā uz Latvijas kino skatās Inga Pērkone savā pētījumā Kino kā žests.

Rubrika Kaimiņos turpina iepriekšējā numurā iesākto Ievas Pitrukas pētījumu par Krievijas kino un piedāvā aculiecinieka stāstus par konfliktu Krievijas Kinematogrāfistu savienībā – Ņikita Mihalkovs un viņa oponenti. Krievijas tēmu turpina īss dēku stāsts par to, kā slavenā Ezīša miglā autors Jurijs Noršteins saņēma Francijas ordeni.

Rubrikā Eiropas intervija kinorežisore Ināra Kolmane sarunājas ar kinorežisori Irinu Kvirikadzi, vēl tālāk Eiropā pabijušas Zane Balčus, kas stāsta par Londonas festivālu, un Viktorija Eksta, kas strādājusi Austrijas Kino muzejā. Pasaules kinovēsturē balstīts arī režisores Elīnas Ļihačevas ironiskais pētījums par šābrīža situācijai īpaši piemērotu tēmu – pasaules gals filmās.

Rubrikā In memoriam – kinooperators un režisors Sergejs Nikolajevs, viņu savā grāmatā, kas drīz iznāks sērijā Kino Rakstu bibliotēka, piemin arī režisors Hercs Franks.

Jaunajā žurnālā atrodamas arī pastāvīgās rubrikas Jubilāri Latvijā, Jubilāri pasaulē un konkurss Ko tu zini par kino?

Žurnāls „Kino Rakst”i nopērkams preses tirdzniecības vietās, arī Jāņa Rozes un Valtera&Rapas grāmatnīcās, kinoteātros Rīga un K.Suns, galerijā Istaba un citur, internetā – www.apgadsmansards.lv. Žurnālu var abonēt Latvijas Pastā, Abonēšanas centrā Diena un mājaslapā www.apgadsmansards.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV