Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Iznācis žurnāla „Kino Raksti” jaunākais numurs

Kristīne Matīsa, 10.10.2009. 12:39

2009. gada piektais „Kino Rakstu” numurs iznāca Nacionālā filmu festivāla Lielais Kristaps laikā, tāpēc vairāki materiāli saistīti ar šo notikumu.
Iznācis žurnāla „Kino Raksti” jaunākais numurs

Rubrikā Latvijas intervija Daira Āboliņa intervē kinooperatoru Gintu Bērziņu, kurš kārtējoreiz bija nominēts Lielā Kristapa balvai un arī koordinējis kinoteātrī Rīga joprojām apskatāmo kinooperatoru fotoizstādi; cita publikācija veltīta kinomāksliniekam Viktoram Šildknehtam, kurš šāgada festivālā saņēma balvu par mūža ieguldījumu kinomākslā; Normunds Naumanis recenzē Anda Miziša debiju Medības, kam Lielajā Kristapā bija visvairāk nomināciju (10) un arī balvu (4), bet fotoreportāža atgādina par 12. augustā notikušo akciju pie Kultūras ministrijas, kuras rezultāts – filma Eizenšteina sapnis – tika demonstrēts festivāla atklāšanā un noslēgumā.

Vairāki žurnāla materiāli veltīti nupat aizvadītiem notikumiem – Anita Uzulniece un Ieva Pitruka raksta par iespaidiem Karlovi Varu kinofestivālā, Līva Rubene – par Edinburgas kinofestivālu; pēc Spīķeros notikušās izstādes Peckshot intervēti tās organizētāji Vladislavs Ščepins un Laima Freimane; interesi par gangsterkino varoņiem apmierina Zanes Dzenes pētījums par aktieri Džeimsu Kegniju, bet tuvākās nākotnes notikumam veltīts Šarlotes Līdumas raksts par Ziemeļvalstu filmu dienām, kas sāksies 16. oktobrī.

Jubileju žurnāla iznākšanas laikā svin ne tikai kinorežisors Ivars Seleckis, bet arī viņa pasaulslavenā filma Šķērsiela, kurai veltīts sociālo zinātņu maģistra Māra Promberga raksts, par citu personību – Angu Lī un viņa filmu Ieņemot Vudstoku raksta Dita Rietuma.

Par Latvijas filmu nozares norisēm liecina divu viedokļu konfrontācija – izrādās, par spēlfilmas Mazie laupītāji starptautisko izplatīšanu mazliet atšķirīgos uzskatos ir viens no filmas radošās grupas pārstāvjiem Mārtiņš Slišāns un Nacionālā Kino centra Informācijas un izplatīšanas daļas vadītāja Līga Miezīte-Jensena.

Jaunajā žurnālā atrodamas arī pastāvīgās rubrikas Jubilāri Latvijā, Jubilāri pasaulē un konkurss Ko tu zini par kino?

Žurnāls Kino Raksti nopērkams preses tirdzniecības vietās, arī Jāņa Rozes un Valtera&Rapas grāmatnīcās, kinoteātros Rīga un K.Suns, galerijā Istaba un citur, internetā – www.apgadsmansards.lv.

Lai laba lasīšana!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV