Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Zelta Zivtiņa: Vairums iedzīvotāju Valentīndienu pavadīs mājās; jaunieši dosies uz randiņu

Ilze Meirupska, 09.02.2010. 14:05

Gandrīz puse (45%) Latvijas iedzīvotāju mīlestības svētkus šogad neplāno atzīmēt, liecina Zelta Zivtiņas pētījums par iedzīvotāju, tostarp jauniešu, Valentīndienas svinēšanas paradumiem. Savukārt tie, kuri tomēr iecerējuši svinēt visu mīlētāju dienu, to visticamāk darīs mājās, pavadot romantisku vakaru kopā ar savu otru pusīti. Īpaši aktīvi Valentīndienas svinētāji ir jaunieši, kuri šajā dienā plāno doties ārpus mājas – uz randiņu vai pasākumu plašākā draugu lokā.

Kā liecina Zelta Zivtiņas veiktā pētījuma rezultāti, lielākā daļa jauniešu vēl ir otrās pusītes meklējumos, tāpēc Valentīndienu uztver drīzāk kā izklaidi kopā ar draugiem, nevis romantiskus svētkus divatā. Tāpat jauniešu vidū īpaši populāra ir svētku atzīmēšana virtuālajā vidē – internetā.

Pētījums atklāja, ka vīrieši ir lielāki mājās sēdētāji kā sievietes, turklāt katrs trešais stiprā dzimuma pārstāvis iecerējis svētkus atzīmēt, pavadot romantisku vakaru mājās. Savukārt daiļā dzimuma pārstāves svētkos daudz labprātāk dotos ārpus mājas – uz randiņu, izbraucienā ar mīļoto vai īpašu ballīti.

„Esam novērojuši, ka svētkos cilvēki daudz vairāk, ilgāk un biežāk izmanto mobilo sakaru pakalpojumus, turklāt ievērojami palielinās arī veikto zvanu un nosūtīto īsziņu apjoms. Kā liecina Zelta Zivtiņas veiktā pētījuma rezultāti, īpaši aktīvi telekomunikāciju pakalpojumus svētkos izmanto tieši jaunieši. Tādēļ par viņiem esam parūpējušies jo īpaši, nodrošinot Zelta Zivtiņas klientiem iespēju izmantot aktuālo piedāvājumu rakstītājiem un divus mēnešus bez maksas sūtīt sms uz visiem tīkliem Latvijā.” stāsta Tele2 sabiedrisko attiecību vadītāja Vita Sirica.

Vairums (40%) respondentu norāda, ka vēl nav izlēmuši, kādā veidā aicinās mīļoto uz Valentīndienas svinībām. Savukārt tie, kuriem mīlestības svētku plāni ir skaidri, savai otrajai pusītei vai draugiem par tiem iecerējuši paziņot personīgi, satiekoties klātienē. Starp populārākajiem veidiem, kā aicināt draugu uz satikšanos, respondenti minējuši īpaša ielūguma – pārsteiguma nosūtīšanu, zvanu uz mobilo telefonu, kā arī īsziņas vai e-pasta nosūtīšanu.

Katrs ceturtais jaunietis savās atbildēs norādījis, ka draugus uz svinībām labprāt aicina, piezvanot uz mobilo telefonu (25%) vai nosūtot īsziņu (3%). Vīrieši, biežāk kā sievietes, norādījuši, ka savas otrās pusītes uz randiņu plāno aicināt, piezvanot uz mobilo telefonu. Turpretim sievietes priekšroku dod īsziņu sūtīšanai.

 „Svinamu dienu un izklaides nekad nevar būt par daudz. Arī Valentīndiena, lai arī aizgūti svētki, noteikti ir atzīmēšanas vērti. Tāpēc iesaku visiem izmantot vēl vienu svētku dienu, lai sagādātu pārsteigumu sev un draugiem, saorganizējot lielisku tusiņu un neaizmirstamu ballīti!”, tā Zelta Zivtiņas Alekss.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV