Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ārzemju dizaineru mode RIGA FASHION WEEK

Madara Grīnvalde, 23.03.2010. 09:32

No 24. līdz 27. martam notiks tradicionālā Rīgas modes nedēļa/RIGA FASHION WEEK, kur būs plaši pārstāvētas jaunās 2010./2011. gada rudens/ziemas sezonas tendences no Krievijas, Ukrainas, Francijas, Igaunijas un Lietuvas.

Igauniju šoreiz pārstāvēs divi dizaineri: Reet Aus, kura jau rādījusi savas kolekcijas Berlīnē, Kopenhāgenā, Londonā, Parīzē un Rīgā, kā arī Kristina Viirpalu ar savu unikālo rokām darināto kolekciju. No Lietuvas – Diana Nevedomskyte, kura velta savus mākslas darinājumus la femme fatale.

Viena no goda viesiem Rīgas Modes nedēļā – ukraiņu dizainere VICTORIA GRES. Mākslinieces darbos noskaņojumu rada vilnas šalles, izšūtas somas, cimdi, un, protams, rotas – apjomīgas, košas, vienmēr aktuālas. VICTORIA GRES – tās ir kleitas izšūtas ar rokām, vilnas mēteļi, ērti, adīti kardigāni, kā arī pustumsā mirdzoši pusdārgakmeņi! Viņas kolekcija apbur, vilina, intriģē...

Pirmo reizi pavasarī Rīgas Modes nedēļā varēs redzēt pazīstamā franču dizainera – Riga Fashion Week goda viesi – Jérémy Sultan. Brends SULTAN bija rādīts ar mīlestību pret senlaicīgām un retām mantām, militāra stila apģērbu, no „blusu” tirgus un armijas veikaliem. Rudenīgas krāsas, naturāls tekstils un Alpu motīvi – tas viss ir 2010./2011. gada rudens/ziemas kolekcija. Visi materiāli, kas tika izmantoti kolekcijā ir ražoti Francijā, pēc ekskluzīva zīmola SULTAN dizaina.
   
Latvijas publikai jau zināmais modes mākslinieks no Krievijas – CYRILLE GASSILINE (Kirils Gassiļins) – šoreiz RIGA FASHION WEEK skatītājus pārsteigs ar neatkārtojamu GALA SHOW. Vidus laikmeta un Jaunā laika literatūra ir pārpildīta ar spokiem, kas nāk no slavenu rakstnieku grāmatām. Kinematogrāfijas darbinieki arī neatpaliek, izkrāsojot senlaicīgas leģendas ar mūsdienīgām krāsām, no trīsdimensiju fantāzijām. Stāsti par spokiem iedvesmoja arī mākslinieka jauno kolekciju „THE GHOSTS”. Izsmalcināta pelēko toņu gamma, bordo krāsas uzliesmojumi, melnā un zilā krāsa – atspoguļo aizsaules dzīves bildi. Drūmo kolekcijas gammu papildina faktūru kontrasti un daudzie slāņi. Kaut kas ļoti smalks un gaisīgs.
     
Atgādinām, ka visas modes skates notiks viesnīcas „Reval Hotel Latvija” zālē „Omega”.


Ģenerālsponsors: Perwoll
Oficiālā dekoratīvā kosmētika: Maybelline New York
Oficiālais dzēriens: Freixenet
Oficiālā matu kosmētika: Goldwell

Partneri: Reval Hotel Latvija, Rīgas dome, S&G print
Oficiālās viesnīcas: Hotel Gutenbergs, Hotel Garden Palace, Hotel Boutique Ainavas.
Oficiālais klubs: Amber Night

Galvenie mediju partneri: L’OFFICIEL, radio SWH un SWH+, LNT un TV5, Market Media
Informatīvais atbalsts: Cosmopolitan, JOY, tvnet.lv, bns.lv, mango.lv, modern.lv

Oficiālais TV atbalstītājs Eiropā: STAR!
Informatīvais atbalsts Igaunijā: femme.ee

Modeļi: Latvijas Modeļu aģentu asociācija
Matu sakārtojums: salons Pastelle
Make-up: Baltijas vizāžistu asociācija

Tehniskais nodrošinājums: M Lite Stage & Light
Iestudējums un horeogrāfija: Aleksandrs Kisiļevs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV