Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Šajā sestdienā noslēdzošās pavasara Prasmju skolas nodarbības

Baiba Bože, 15.04.2010. 17:10

Šajā sestdienā ikviens vēl var pagūt piedalīties noslēdzošajās Tradicionālo prasmju skola 2010 nodarbībās divpadsmit vietās Sēlijā un Zemgalē, ko organizē Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra.
Šajā sestdienā noslēdzošās pavasara Prasmju skolas  nodarbības

17. aprīlis būs pēdējā no sestdienām, kad meistari Prasmju skolas ietvaros gaidīs ikvienu interesentu un mācīties gribētāju: Gunta Gurovska Bēnē ierādīs Zemgales villaines celu apaudu aušanu, Dobelē pie Antras Kārklas, Dainas Ieviņas un Daces Tolpežņikovas būs iespēja apgūt izšūšanu un Zemgales krekla šūšanu, Ingrīda Ozolniece Jelgavā mācīs mezglošanu, Staļģenē Rita Sidraba stāstīs par salmu sienas segu aušanu, Daugmales Jānis dalīsies pieredzē dravniecības noslēpumos, Pēteris Graudulis interesentus gaidīs Jaunjelgavā un mācīs kokgriešanas pamatus, savukārt Ēvalds Svikša no Jēkabpils - kalšanas prasmes. Un tas vēl nav viss – keramiķes Andas Svarānes vadībā Zasā būs iespēja apgūt Sēļu podniecību un ornamentu, Sēlpilī Iveta Tāle un Vita Talla mācīs Sēlpils un Vārnavas rotāšanas dziesmas, Neretā pie Lilitas Līdakas un Māra Maniņa notiks Augšzemes brunču aušanas nodarbība, Ilūkstē adītājas Marija Baltmane, Herta Vībāne un Olga Dogžina adīs Sēļu rakstus cimdos un zeķēs, savukārt Aknīstes meistare Daina Miezāne ikvienam dos iespēju piedalīties gardas Sēļu karašas un rupjmaizes cepšanas procesā.

Atgādinām, ka visas nodarbības ir bez maksas.

Tie, kas vēl grib pagūt piedalīties pēdējā šīs pavasara Prasmju skolas nodarbībā, var pieteikties pie meistariem un koordinatoriem telefoniski vai rakstot uz e-pastu. Kontaktinformācija Aģentūras mājas lapā www.nkmva.gov.lv vai pa tālruni 67228985.

Vēl pēc nedēļas, 24. aprīlī no plkst. 13:00 ikviens, neatkarīgi no dalības nodarbības, tiek laipni gaidīts Tradicionālo prasmju skola 2010 noslēguma pasākumā Krustpils pilī (Jēkabpils Vēstures muzejā), kur notiks amatu demonstrējumi, koncerts un meistaru godināšana.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV