Sestdiena, 11.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Milda, Karmena, Manfreds;

Tiks atklāta mākslinieces Lindas Freibergas personālizstāde "Ir labi"

Mag. Art. Anita Sedliņa, 21.01.2009. 15:51

Galerijā "Bonhans.S" tiks atklāta mākslinieces Lindas Freibergas personālizstāde "Ir labi".

Studiju gados Latvijas Mākslas akadēmijā vārdi “ir labi” simbolizē jautājumu - vai šis mākslas darbs ir pietiekami labs dotajam uzdevumam, savukārt pēc studiju beigšanas - tā ir nopūta, apgalvojums vai pat mierinājums - “ir labi”.

Mākslinieces Lindas Freibergas personālizstāde mākslas galerijā “BonhanS.S” ar daudznozīmīgu nosaukumu “Ir labi” ir norāde nevis uz studiju beigām, bet gan jaunā sākumu.

Lindas mākslas izglītība iesākusies ar Rīgas Lietišķās mākslas koledžu. Latvijas Mākslas akadēmijā iegūts bakalaura grāds tekstilmākslā un maģistra grāds glezniecībā. Sākot ar 1998.gadu Linda piedalījusies grupu izstādēs un 2007.gadā “Pārogrē” skatītājus priecējusi ar savu pirmo personālistādi “Ziedēšana”. Tagad laiks ir pienācis otrajai.

Izstādē “Ir labi” būs aplūkojami Lindas jaunākie darbi, kas tapuši Dominikānas republikas dabas krāšņuma un tās daudzveidības spēcīgā iespaidā. Šīs pārbagātās dabas efekts licis māksliniecei gan strauji mainīt ieplānoto maģistra darba tēmu, gan turpināt iesākto personālajā izstādē.

Māksliniece atzīst, ka jebkurš mirklis dabā ir iemūžināšanas vērts. Tas var būt dziļi personisks un citiem neizskaidrojams, tā var būt acumirklīga ūdens mirguļošanās, gaismas zibsnis vai krāsu toņu attiecības. Tā izpaudums rodams zemūdens pasaules ūdens mirdzuma attēlojumā, daudzveidīgajās palmās Santo Domingo botāniskajā dārzā, caur auto logu noskatītītajā mirklī uz “Coca-Cola” kiosku un turpat izkārto, tikko izmazgāto veļu. Būt saskaņā ar dabu, to neekspluatēt un nekopēt, bet uztvert un uzrādīt kopējo noskaņu.

Darba process ir bauda, meditācijai tuva izjūta, tomēr būtiski ir zināt, kad mākslas darbs ir ‘gatavs’. Sajūta, kad tiek darīts kas tāds, kas jau ir bijis pirms tam - tā ir zīme. Atkārtošanās, kad pašai vairs nav interesanti, ir laiks, kad Linda pārtrauc gleznot. Tas ir sajūtu noteikts mirklis - būt apmierinātai ar gala rezultātu, nevis baidīties kļūdīties.

Linda: ““Ir labi” man nozīmē pieņemt patiesību par sevi, savu varēšanu un nevarēšanu. Šī patiesība mani iepriecina un atbrīvo.”

Izstāde būs skatāma no 28. janvāra līdz 22. februārim

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV