Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Valmieras Valsts ģimnāzijā atklāj Ilonas Žvinakienes un Paņevežas ģimnāzijas audzēkņu darbu izstādi

Līga Tarbuna, 30.01.2009. 10:48

Ceturtdien, 29.janvārī, Valmieras Valsts ģimnāzijā tika atklāta mākslinieces Ilonas Žvinakienes un viņas audzēkņu, Paņevežas (Lietuva) ģimnāzijas skolēnu darbu izstāde. Māksliniece pastāstīja, ka eksponētie darbi īpaši radīti izstādei Valmieras Valsts ģimnāzijā. Tie veidoti dažādās tehnikās un atspoguļo katra audzēkņa radošo domu lidojumu.
Valmieras Valsts ģimnāzijā atklāj Ilonas Žvinakienes un Paņevežas ģimnāzijas audzēkņu darbu izstādi

Paņevežas ģimnāzijas direktors Artūrs Totilas (Artūras Totilas) pastāstīja, ka ģimnāzijas skolotājas un Lietuvā labi zināmās mākslinieces Ilonas Žvinakienes un sešu viņas audzēkņu darbu izstāde ir viena no abu izglītības iestāžu sadarbības aktivitātēm. „Paņevežas ģimnāzijā, pateicoties talantīgajai skolotājai Ilonai Žvinakienei, māksla ir augstā līmenī. Vidusskolas klasēs ģimnāzijas audzēkņi var izvēlēties mācīties mākslas novirzienā. Līdzīgi kā Valmieras Valsts ģimnāzijā, arī mums iestādes telpās ir īpaša vieta audzēkņu darbu izstādēm, ko organizējam regulāri,” informē Artūrs Totilas.

Mākslas zinātnieks Aivars Leitis pēc izstādes aplūkošanas atzina, ka latviešu un lietuviešu mākslas izpausmes ir atšķirīgas. „Latviešu un igauņu mākslinieki savās radošajās izpausmēs ir tuvāki, savukārt lietuviešu mākslu raksturo ekspresivitāte,” pauda Aivars Leitis.

Paņevežas ģimnāzijas un Valmieras Valsts ģimnāzijas sadarbība aizsākās pagājušajā gadā, kad Miera forumā piedalījās arī Paņevežas ģimnāzijas delegācija. Gada laikā norisinājušies vairāki pieredzes apmaiņas braucieni, savukārt šogad pirmais kopīgais pasākums ir Paņevežas ģimnāzijas Ilonas Žvinakienes un viņas audzēkņu darbu izstāde Valmieras Valsts ģimnāzijas telpās. Paņevežu ģimnāzijas direktors Artūrs Totilas informē, ka pavasarī iecerētas vairākas sadarbības aktivitātes – Paņevežas ģimnāzijas koris piedalīsies 6.Starptautiskajā jauniešu koru festivālā, tāpat pavasarī Valmierā viesosies dejotāji no Lietuvas, bet vasarā māksliniece Ilona Žvinakiene piedalīsies Tēlniecības plenērā „Valmiera ‘09”.

Foto no Valmieras pilsētas pašvaldības materiāliem

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV