Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Komiksu māksla vērienīgā izstādē Andrejsalā

Zane Zajančkauska, 06.02.2009. 14:17

Šosestdien, 7. februārī plkst. 19.00 Laikmetīgās mākslas centrs Andrejsalā atklās starptautisku komiksu izstādi, kurā piedalās 19 mākslinieki no astoņām Eiropas valstīm.
Komiksu māksla vērienīgā izstādē Andrejsalā


Rīgā jau ieradušies mākslinieki no Nīderlandes, Šveices, Vācijas, Zviedrijas, Somijas un Slovēnijas, lai kopā ar trīs latviešu māksliniecēm - Ingrīdu Pičukāni, Aneti Meleci un Maiju Kurševu - gatavotu komiksu pārsteigumus izstādes publikai. Mākslas darbi uzrunās ne tikai bērnus, bet arī pieaugušos, apspēlējot komiksa žanru kā mūsdienīgu un nereti drosmīgi asprātīgu sazināšanās veidu.

Izstādes apmeklētāji varēs izsekot franču Zirnekļcilvēku, ielavīties slepenajā videokabīnē pieaugušajiem, iejusties dramatiskajā kodoskopu simfonijā no Somijas, apskatīt vācu mākslinieces lielformāta sienas gleznojumu un ciemoties šveiciešu mākslinieka bērnības istabā, nosapņot Zviedrijas mežabūtņu vīzijas, uzspēlēt slovēņu āķīgo galda mīklu, ienirt dažādu komiksu animācijas pasaulē, atvērt rotaļu čemodānu, satikt pavisam īstus komiksu varoņus - Žani un Samuelu vai vienkārši atvilkt elpu omulīgā lasāmstūrī.

Tiem, kas ieradīsies uz izstādes atklāšanu, būs iespēja piedzīvot neprognozējamo nīderlandiešu mākslinieku Lamelos performanci, kā arī sastapt gandrīz visus izstādes māksliniekus.

Izstādē piedalās: Florāns Ripērs un Žeroms Milo (Florent Ruppert, Jerome Mulot) no Francijas; Atak, Anke Feihtenbergera (Anke Feuchtenberger) un Moki no Vācijas; Mati Hāgelbergs (Matti Hagelberg), Katja Tukiainena (Katja Tukiainen), Tommi Musturi no Somijas; Nikolā Robēls (Nicolas Robel) no Šveices; Kolbeins Kārlsons (Kolbeinn Karlsonn) no Zviedrijas; Stripburger grupa no Slovēnijas; Lamelos grupa no Nīderlandes, kā arī trīs latviešu mākslinieces - Anete Melece, Maija Kurševa un Ingrīda Pičukāne.

Izstāde skatāma līdz 2009. gada 8. martam un to papildinās animācijas filmu seansi un komiksu darbnīcas.

Plašāk ar izstādes programmu varat iepazīties mājas lapā www.lcca.lv

Izstāde „tell me more..."

Vieta: Korpusu cehā un projektu telpā „Ēdnīca" Andrejsalā, Andrejostas ielā 4.

Atvērta: 7.02-8.03.2009; T.-S. 13:00-19:00; Sv. 13:00-18:00

Ieejas maksa: LVL 1,50; 0,50 (skolēniem, studentiem, pensionāriem)

Organizē: Laikmetīgās mākslas centrs un komiksu kultūras žurnāls kuš!

Atbalsta: AB.LV Sabiedriskā labuma fonds, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Gētes Institūts Rīgā, Francijas Kultūras centrs, Nīderlandes vēstniecība, Somijas vēstniecība, Kino Rīga un Rīgas Kultūras aģentūra, Hungry Lab, Jaunrīgas attīstības uzņēmums, Andrejsala, Nordic Culture Fund, Pro Helvetia, Arctic Paper, Marasil, Baltijas Biroju Tehnoloģijas, RTU TMF, Salons Minolta, Latvijas Kultūras koledža, Viesu nams Gustav Lenz, Metakafe, portāls Draugiem.lv, Sīrups, Radio Naba, BadDog, My Toy, On EU Culture

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV