Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Izstādē „tell me more...” norisināsies akcija "Pastāsti tālāk!"

Zane Zajančkauska, 26.02.2009. 13:30

Svētdien, 1. martā, komiksu izstādē „tell me more...” Andrejsalā bez maksas ieeja skatītājiem, kas par redzēto gatavi pastāstīt tālāk! Izstāde skatāma līdz 8. martam.
Izstādē „tell me more...” norisināsies akcija "Pastāsti tālāk!"

„tell me more...” ir starptautiska komiksu izstāde, ko Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar komiksu žurnālu "kuš!" līdz 8. martam piedāvā apskatīt Andrejsalā, Korpusu cehā un projektu telpā Ēdnīca. Nedēļu pirms izstādes slēgšanas – 1. martā - aicinām izstādi apmeklēt bez maksas (pārējās dienās ieejas maksa 0,50 LVL studentiem, skolēniem, pensionāriem, 1,50 LVL – pārējiem).

Izstādē „tell me more...” (stāsti vēl...) skatītāju sagaida gan Zirnekļcilvēka atmaskošana, gan video kabīne, kas pēta teksta un attēla attiecību ķīmiju, gan 5 kustīgas gleznas, gan iepazīšanās ar komiksiem to autora iekārtotā „ietekmju” istabā, gan 8 kodoskopu orķestra atskaņota somu politiskā drāma, kā arī gluži klasisks lasāmstūris, kurā lasīt un pētīt komiksus to dabiskajā – drukātajā formātā.

Izstādē piedalās 14 mākslinieki vai mākslinieku kolektīvi no 8 valstīm: Florāns Ripērs un Žeroms Milo (Florent Ruppert, Jerome Mulot) no Francijas; Atak, Anke Feihtenbergera (Anke Feuchtenberger) un Moki no Vācijas; Mati Hāgelbergs (Matti Hagelberg), Katja Tukiainena (Katja Tukiainen), Tommi Musturi no Somijas; Nikolā Robēls (Nicolas Robel) no Šveices; Kolbeins Kārlsons (Kolbeinn Karlsonn) no Zviedrijas; Stripburger grupa no Slovēnijas; Lamelos grupa no Nīderlandes, kā arī trīs latviešu mākslinieces – Anete Melece, Maija Kurševa un Ingrīda Pičukāne.

Izstādi atbalsta: AB.LV Sabiedriskā labuma fonds, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Gētes Institūts Rīgā, Francijas Kultūras centrs, Nīderlandes vēstniecība, Somijas vēstniecība, Kino Rīga un Rīgas Kultūras aģentūra,  Hungry Lab, Jaunrīgas attīstības uzņēmums, Andrejsala, Nordic Culture Fund, Pro Helvetia, Arctic Paper, Marasil, Viesu nams Gustav Lenz, portāls Draugiem.lv, Radio Naba, BadDog, My Toy, On EU Culture

Plašāk par izstādi - mājas lapā www.lcca.lv

Izstāde „tell me more...”

Vieta: Korpusu cehā un projektu telpā „Ēdnīca” Andrejsalā, Andrejostas ielā 4.

Atvērta: 7.02-8.03.2009;  T.-S. 13:00-19:00; Sv. 13:00-18:00

Ieejas maksa: LVL 1,50; 0,50 (skolēniem, studentiem, pensionāriem)

Organizē: Laikmetīgās mākslas centrs un komiksu kultūras žurnāls kuš!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV