Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Tiks atklāta Starptautiskajai sieviešu dienai veltītu gleznu izstādi „Sievietes. Sievietes”

Eda Sarmīte Magone, 05.03.2009. 12:53

Svētdien, 8. martā, plkst. 12:00 iepirkšanās centra „Sky&More” mākslas galerijā „Sky ART” (2. stāvā) par godu Starptautiskajai sieviešu dienai, tiks atklāta gleznu izstāde „Sievietes. Sievietes.” Tajā būs aplūkojami kopumā 20 mākslas darbi - gan lielformāta darbi ar sieviešu aktiem, gan mazformāta gleznas, kas veltītas ziedu tematikai.
Tiks atklāta Starptautiskajai sieviešu dienai veltītu gleznu izstādi „Sievietes. Sievietes”

Izstādes autori ir mākslinieki Anitra Bērziņa, Edīte Maderniece, Reinis Liepa un Dags Vidulejs, kurus vieno ne tikai māksla un radošums, bet arī kopīgi pavadītais periods, savulaik studējot Latvijas Mākslas akadēmijā.

„Šobrīd, kad par neko negribas domāt un nav drosmes iedziļināties visā, kas notiek apkārt, vislabāk gleznojas ziedi. Un kas gan ziediem piestāv labāk kā sievietes – daiļas, nesamākslotas un dabiskas,” stāsta viena no izstādes līdzautorēm Anitra Bērziņa.

Izstādi veido 20 eļļas tehnikā radīti mākslas darbi, kas veltīti sieviešu aktiem un ziedu tēmu. Visi gleznojumi ir jaunākie mākslinieku darbi un radīti pēdējā gada laikā.

„Sieviešu diena ir patīkami un mīļi svētki ikvienai daiļā dzimuma pārstāvei. Lai arī tā vairs netiek atzīmēta kā oficiāla svētku diena, tomēr joprojām novērots, ka 8. martā vīrieši ar ziedu pušķiem un īpašām dāvanām labprāt pārsteidz savas mīļotās sievietes. Lai arī izstāde „Sievietes. Sievietes” ir kā jauka dāvana ikvienai „Sky&More” apmeklētājai,” tā iepirkšanās centra „Sky&More” direktore Ārija Avota.

Iepirkšanās centrā nu jau gandrīz gadu ir atvērta mākslinieku darbnīca - galerija „Sky ART”, kurā ik dienu darbojas arī izstādes līdzautores mākslinieces Anitra Bērziņa un Edīte Maderniece. Viena daļa no izstādē apskatāmajiem darbiem ir radīti tieši „Sky&More” mākslas galerijā. To tapšanas procesu bija iespējams vērot ikvienam centra apmeklētājam.

Izstāde „Sievietes. Sievietes” iepirkšanās centra „Sky&More” mākslas galerijā „Sky ART” būs apskatāma līdz pat 15. martam. Izstādītos mākslas darbus ikvienam interesentam būs iespēja arī iegādāties turpat uz vietas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV