Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Tiks atklāta stikla mākslas izstāde „Triptihs”

Ingrīda Lukašēviča, 16.03.2009. 16:33

Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē no 18. marta līdz 5. maijam skatītājiem tiek piedāvāta stikla mākslas izstāde „Triptihs”, kuras autores – Agnese Rimša, Gita Ose, Aija Deksne - ir Latvijas Mākslas akadēmijas Stikla mākslas nodaļas maģistrantūras studentes.

Stikla mākslas izstāde „Triptihs” – trīs jaunu mākslinieču, trīs personību daudzveidīgais pasaules redzējuma atveidojums dažādās stikla apstrādes tehnikās, sniedz skatītājam pārliecību par cilvēka un mūsu planētas skaistumu un spēku, par spīti visam citam...
       
Agnese Rimša, kuras „sajūtu kolekcijas” un krēsli stiklā jau vairākās izstādēs raisījuši interesi, par sevi mākslā stāsta: „Būt māksliniekam, tas ir dzīvesveids, bet jau radīt Mākslu, manuprāt, nozīmē zināmā mērā atkailināties, katrs radītais darbiņš ir kā iekšējās pasaules dvēseles patiesās esības rakstura vizuāls atspoguļojums. .. Savos izstādes darbos vēlējos attēlot skaisto, pirmatnēji skaisto, tīro un nevainīgo, un varbūt uz kādu laiku, šī vieta būs paradīze zemes virsū... Darbi tapuši šogad (izņemot krēslus) un speciāli šai izstādei, speciāli šai īpašajai telpai – skaistajai un greznajai Kolonnu zālei, kas jau pati par sevi, manuprāt, ir mākslas darbs, tādēļ man šī izstāde ir vēl lielāks izaicinājums – radīt un pielāgot savus, stikla un metāla sakausēšanas un gravēšanas tehnikā veidotos stikla darbus tā, lai tie „sadzīvotu”ar telpu, „nepazustu” tās greznībā un tiktu „sadzirdēti”.. Agnese Rimša piedalās izstādēs kopš 2003. gada.

Gita Ose, ar krāšņajām un sievišķīgajām stikla ziedu motīvu kompozīcijām, ienes izstādē pavasarīgi krāšņu un vitālu noskaņu. Par sevi māksliniece teic: „Pati dzīve ir brīnišķa dāvana. Katra diena kā spēle ar citiem noteikumiem – jauna iespēja saskatīt, saklausīt skaisto, interesanto, pārsteidzošo. Bet māksla kā spārni, kad no redzējumu un emociju pārpilnības, gribas lidot.” Gita Ose piedalās izstādēs kopš 2004. gada.

Aija Deksne, māksliniece, kuras stiklā iekodētā dejas pasaule, uzrunā ar glezniecisku estētiku, krāsu ekspresiju un tēlu dinamiku, izstāžu pieredzi guvusi jau sākot ar 2001. gadu.

Muzeja darba laiks: Trešdien, Ceturtdien, Piektdien, Sestdien, Svētdien: 11 – 17, Pirmdien, Otrdien: slēgts



Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV