Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Valmieras Novadpētniecības muzejā atklās Sandras Konstantes personālizstādi „Atkāpšanās māksla”

Līga Tarbuna, 31.03.2009. 13:56 | komentāri (1)

Piektdien, 3.aprīlī, plkst.16.00 Valmieras Novadpētniecības muzeja Izstāžu namā tiks atklāta Sandras Konstantes personālizstāde „Atkāpšanās māksla”.
Valmieras Novadpētniecības muzejā atklās Sandras Konstantes personālizstādi „Atkāpšanās māksla”

Par izstādē eksponētajiem darbiem Sandra Konstante saka: „Varbūt dīvainas asociācijas rada izstādes nosaukums – „Atkāpšanās māksla”. Atkāpšanās, manā izpratnē, ir tikpat nozīmīga, kā došanās uz priekšu. Varbūt šī doma ir atnākusi līdz ar aizejošo laiku, jo visbiežāk skrējienā pa dzīvi neiznāk apstāties, apzināties savus resursus. Kas ir tas, ko es nesu sev līdzi kā bērns, māte, sieviete? Vai kaut ko no tā es varu atstāt, lai dotos tālāk? Vai šajā nepārtrauktajā skrējienā es esmu pazaudējusi sev kaut ko ļoti svarīgu? Atbildes sniedz mani darbi. Ir interesanti kā tie savā starpā sarunājas. Un nav vairs svarīgi, cik ilgs laika posms ir starp to radīšanu. Galu galā – VISS taču ir relatīvs.”.

Sandra Konstante augstāko izglītību ieguvusi Latvijas Mākslas akadēmijā, šobrīd studē Baltijas Starptautiskajā akadēmijā maģistratūras programmā „Dizains”. Sandrai Konstantei bijušas vairāk nekā desmit personālizstādes Valmierā, Rīgā, Vīlandē (Igaunija), Valkā, Liepājā un citviet.

Sandras Konstantes personālizstāde „Atkāpšanās māksla” Valmieras Novadpētniecības muzejā būs apskatāma līdz 5.maijam.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV