Svētdiena, 02.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Lība, Emma;

Galerijā “SIDEGUNDE” atklās figurālās glezniecības izstādi

Mākslinieku biedrība Sidegunde, 01.04.2009. 12:54

Galerija “SIDEGUNDE” aicina uz izstādi „Figurālā glezniecība”. Kā to apsola nosaukums, dažādu paaudžu mākslinieki iepazīstina ar savām versijām par Cilvēku – šodien.
Galerijā “SIDEGUNDE” atklās figurālās glezniecības izstādi

Džemma Skulme izstādē piedalās ar trīs darbiem (2008). Darbi no sērijas "Modelis" tapuši pēc tam, kad māksliniece ielūkojusies savas meitas bērnībā radītajos zīmējumos, tajos saglabāts šis bērna skatiens uz pasauli. "Kas pieaugušam var izskatīties grotesks, to es pieņēmu par savu. Atlaidu visas bremzes un ļāvos iztēles priekam!" priecājas Dž.Skulme. Par saviem pēdējo gadu darbiem ar sev piemītošo izaicinājumu māksliniece saka: "Tāda es esmu. Pieņemiet mani!"

Daina Dagnija ierosmi gleznām meklē un atrod Latvijas dabā, arī „Nimfu” (2008) viņai dāvājis Burtnieka ezers.

Lilitai Postažai un Pēterim Postažam raksturīgi, ka figurālajās kompozīcijās viņi pievēršas ikdienišķām norisēm, tās katram autoram raksturīgi stilizējot un piešķirot motīviem simbolisku jēgu.

Artūrs Ņikitins ekspozīcijā pārstāvēts ar ekspresīvi piesātinātu kompozīciju „Duets” (2008).

Septiņi jaunie mākslinieki, kas piedalās izstādē, jau guvuši starptautisku atzinību.  Atis Jākobsons - Lielbritānijā, Laura Vecmane - Dānijā un Spānijā, Jānis Dukāts - Itālijā, Vācijā un Francijā, Elīna Zunde - Francijā, Reinis Liepa - Lielbritānijā un Dace Gaile - Francijā. Viņu darbi apliecina krietnu skolu, tajā pat laikā ar izteiktu individuālu rokrakstu.

Izstādes atklāšana  piektdien, 3. aprīlī, plkst. 18.00. Izstāde atvērta līdz 30. aprīlim darbadienās 9.00-17.00. 

Galerijas adrese: Rīgā, Brīvības ielā 224, 5.korp. (2.stāvs). Tel.: 29735367,  29822097

www.sidegunde.com

Attēlā: Džemma Skulme, “Modelis” 2008, a/ e 100X80 cm

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV