Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Tiks atklāta 35. Cēsu novada mākslas izstāde

Linda Šlēziņa, 02.04.2009. 09:48

Mākslas dienu ietvaros ceturtdien, 9.aprīlī, plkst.17.00 Cēsu Izstāžu namā 35. reizi tiks atklāta Cēsu novada mākslas izstāde. Pirmo reizi novada izstāžu vēsturē papildus ekspozīcija būs apskatāma arī Mākslinieku materiālu veikalā „Zelma” Cēsīs, Rīgas ielā 36. Izstāde būs aplūkojama līdz 30.aprīlim.
Tiks atklāta 35. Cēsu novada mākslas izstāde

Cēsu novada mākslas izstādē piedalās aptuveni 30 Cēsu novadā dzimušie un dzīvojošie profesionālie un amatieru mākslinieki, un viņu radītie darbi pārstāv visus mākslas žanrus. Nozīmīga izstādes daļa šogad veltīta mākslinieka novadnieka Reinholda Kasparsona 120 gadu jubilejas piemiņai un māksliniekam Andrejam Severetņikovam. Abiem diviem māksliniekiem tuvākie žanri ir portreti, ainavas un klusās dabas, kurām raksturīgs reāls apkārtnes atspoguļojums.

Cēsu novada mākslas izstādes aizsāka rīkot 1956.gadā. Gandrīz 20 gadus – no 1981. līdz 2000.gadam šī tradīcija tika atstāta novārtā, lai 2001.gadā atkal vērtu durvis Cēsu novada mākslinieku darbu cienītājiem. Cēsu Izstāžu nama vadītāja Nata Livonska atzīst, ka „Novada izstādi varētu pielīdzināt „gada skatei”, jo tā dokumentē attiecīgā laika mākslas procesus Cēsu novadā.”

Mākslas dienu ietvaros mēneša garumā notiks arī citi pasākumi Cēsīs, un programma veidota tā, lai interesentiem tiktu piedāvātas pēc iespējas daudzveidīgākas mākslas norises vietas un žanri. Mākslas dienās piedalās arī galerija „Dūja”, izstāžu zāle „Vecpilsēta”, franču kafejnīca „G’ourmands”, Cēsu Mākslas skola, Cēsu Kultūras centrs, tēlnieku Jansonu dzimtas mājas „Siļķes” un Cēsu fotogrāfi. Detalizēta informācija par plānoto pasākumu programmu pieejama Cēsu Tūrisma informācijas centra mājaslapā www.turisms.cesis.lv un ziņu portālā www.cesis24.lv   

Cēsu Mākslas dienas finansiāli atbalsta Cēsu pilsētas dome, informatīvais atbalstītājs - portāls Cēsis24.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV