Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Pasaulslavenā „La Scala” opera būs skatāma tiešraidē kino „Rīga”

Olga Savina, 06.04.2009. 18:03

Rīdziniekiem tiek piedāvāta nebijusi iespēja – vienlaicīgi ar pasaules slavenās Milānas operas „La Scala” skatītājiem 14. aprīlī noskatīties operas „Ceļojums uz Reimsu” (Il Viaggio a Reims) tiešraidi, kas ir viena no izsmalcinātākajām izcilā komponista Džoakīno Rosīni (Gioachino Rossini) operām. Ar šo tiešraidi kino „Rīga” uzsāk translāciju ciklu no „La Scala” operas. Vienlaicīgi operu noskatīsies arī simtiem tūkstošu cilvēku Itālijā, Vācijā, Spānijā un Lielbritānijā.
Pasaulslavenā „La Scala” opera būs skatāma tiešraidē kino „Rīga”

Latvijas Nacionālās operas direktors, režisors Andrejs Žagars uzsver: „Milānas „La Scala”  ir viens no leģendārākajiem opernamiem pasaulē. Esmu sajūsmā, ka no 14. aprīļa kino Rīga mums būs brīnišķīga iespēja vērot tiešraides no šīs operas svētnīcas.”

Dzīvā un komiskā opera „Ceļojums uz Reimsu” ir sacerēta Francijas karaļa Šarla X kronēšanas svinībām Reimsā 1825. gadā. Mīlas trijstūris, spilgti tipāži, šarmantā un izkoptā vokālā māksla sniegs brīnišķīgu pārdzīvojumu un izklaidi. Operas unikalitāte slēpjas tās drosmīgajā sižetā, kas atspoguļo cilvēku grupas centienus noorganizēt ceļojumu uz Reimsu, bet jo īpaši „La Scalas”  spēcīgajā radošajā komandā.

Izrādes tapšanā piedalījies gan viens no Eiropas ietekmīgākajiem un radošākajiem režisoriem itālis Luka Ronkoni (Luca Ronconi), gan pasaulslavenā itāļu arhitekte Gae Aulenti, kura veidojusi skatuves iekārtojumu un kostīmus, gan diriģents Ottavio Dantone. Galvenās operas partijas izpilda: Patrīcija Čofi (Korinna), Daniela Barčelona (marķīze Melibea), Annika Masisa (grāfiene di Foļviļa), Karmela Remidžo (Kortēzes kundze), Huans F. Gatells Abre (kavalieris Belfjore), Dmitrijs Korčaks (grāfs di Libenskofs).

„La Scala” opera, kas dibināta 1778. gadā, kopj ne vien klasiskās operas tradīcijas un uztur augstu profesionālo līmeni, bet arī seko modernajām operas mākslas tendencēm pasaulē. Uz „La Scalas” operas skatuves panākumus guvuši izcili Latvijas dziedātāji – Jānis Zābers, Sergejs Martinovs, Kristīne Opolais, Inga Kalna, Alise Zinovjeva.

Biļetes nopērkamas kino „Rīga” un „Biļešu servisa” kasēs. Sākums Lielajā zālē plkst. 20:45. Durvis atvērtas no plkst. 19:30. Darbosies kafejnīca un garderobe. Opera itāļu valodā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV