Svētdiena, 02.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Lība, Emma;

Kinogalerijā ”K Suns” notiks LGBT Kino dienas

Anrita Toka, 20.04.2009. 21:06

No 24. līdz 29. aprīlim jau ceturto gadu pēc kārtas kinogalerijā ”K Suns”, Elizabetes ielā 83/85, Rīgā, tiks rīkotas LGBT (jeb lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu) Kino dienas.
Kinogalerijā ”K Suns” notiks LGBT Kino dienas

Šā gada programmā ir iekļautas 62 filmas no 21 pasaules valsts, sākot ar mūsu kaimiņvalstīm Skandināvijā un beidzot ar tādām attālākām kino nācijām kā Taivāna, Filipīnas, Indija, Brazīlija un Meksika. LGBT Kino dienu ietvaros tiks parādītas 8 pilnmetrāžas mākslas filmas, 2 pilnmetrāžas dokumentālās filmas, kā arī 52 īsfilmas, kas sadalītas 9 dažādās programmās. Filmu programma pieejama LGBT un viņu draugu apvienības „Mozaīka” mājas lapā www.mozaika.lv.

LGBT Kino dienu galvenais mērķis ir radīt iespēju gan LGBT kopienai Latvijā, gan plašākai sabiedrībai iepazīties ar filmām, kas skar LGBT tematiku un kas citādi visdrīzāk nekad nenonāktu Latvijas kinoteātros. Šogad festivāla centrālais temats ir ģimenes – gan bioloģiskās ģimenes, kurās mēs izaugam, gan arī tās ģimenes, kuras veidojam paši. Ar šīm filmām vēlamies pievērst uzmanību netradicionālo ģimeņu jautājumam, kas kļūst aizvien aktuālāks arī Latvijā.

LGBT Kino dienas rīko LGBT un viņu draugu apvienība „Mozaīka” sadarbībā ar kinogaleriju „K Suns” un ar Nacionālā Kino centra, Gētes institūta, Izraēlas, Nīderlandes un Zviedrijas vēstniecību, Taivānas misijas Rīgā, kā arī SIA „Hanzas vīni” un bāra/kluba „Golden” atbalstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV