Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Tiks atklāta mākslas vidusskolu audzēkņu izstāde „Izlasi avīzi! Ieskaties ledusskapī!”

Dzintra Rimšāne, 21.04.2009. 14:02

Mēbeļu un interjera centrā „Spice” no 21.aprīļa līdz 8.maijam būs apskatāma 30 Latvijas mākslas un amatniecības vidusskolu audzēkņu radošo darbu izstāde „Izlasi avīzi! Ieskaties ledusskapī!”.

Radošo darbu tēmas ir laikmetīgas - mūsdienīgs laikraksts un ledusskapis kā patērētāju sabiedrības ikdienas neatņemama sastāvdaļa. Tās atspoguļo jauno mākslinieku jūtīgo un vērīgo skatījumu uz šodienas realitāti, apliecinot mākslas nesaraujamo saikni ar reālo dzīvi.

Izstādes mērķis ir popularizēt mākslas izglītību Latvijā un pievērst sabiedrības uzmanību talantīgiem jauniešiem, kuri darbojas mums līdzās. Izstādi organizē Kultūras un radošās industrijas izglītības centrs sadarbībā ar Mēbeļu un interjera centru „Spice”. Ekspozīcijas vieta ir izvēlēta ar nolūku − dot iespēju jauno mākslinieku darbus apskatīt pēc iespējas plašākai auditorijai.

Darbi ir tapuši, gatavojoties valsts konkursam mācību priekšmetā Gleznošana, kas norisinājās 27. martā Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā. Konkursa darbus − radošos mājas darbus un uz vietas gleznotu mūsdienu kluso dabu, vērtēja Latvijā atzīti gleznotāji − Kristaps Zariņš, Andris Vītoliņš un Ģirts Muižnieks.

Izstādes apmeklētāji tiek aicināti balsot par interesantāko darbu – skatītāju simpātiju, kura autors saņems „Spices” balvu.

Izstādē ir pārstāvētas 8 mākslas un amatniecības vidusskolas: Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola, Daugavpils mākslas vidusskola Saules skola, Rēzeknes mākslas vidusskola, Liepājas mākslas vidusskola, Valmieras mākslas vidusskola, Ogres Amatniecības vidusskola, Rīgas Amatniecības vidusskola un Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskola.

Raimonds Ozoliņš, Mēbeļu un interjera centra „Spice” direktors: „Mēbeļu un interjera centram „Spice” ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar mākslas skolām. Pērn pavasarī sadarbībā ar Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu organizējām jauno mākslinieku izstādi, kurā bija apskatāmi audzēkņu diplomdarbi un mācību darbi. Tāpēc izstāde „Izlasi avīzi! Ieskaties ledusskapī!” ir lielisks tradīciju turpinājums. Latvijas jaunieši ir ļoti talantīgi, tāpēc esam priecīgi sadarboties, organizējot izstādi, kas ļauj mūsu apmeklētājiem iepazīties ar jauno mākslinieku pasaules redzējumu un daiļradi.”

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV