Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Starptautiskās dejas dienas 2009 ietvaros gaidāmi vairāki pasākumi

Dagnija Grīnfelde, 23.04.2009. 15:37

29.aprīlis visā pasaulē ir Starptautiskā Dejas diena. Latvijas profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācija turpina aizsākto tradīciju atzīmēt DEJAS DIENU, atverot studiju durvis, piedāvājot bezmaksas klases un īpašu Dejas dienas programmu, kas ļauj ielūkoties laikmetīgās dejas „virtuvē”.

DEJAS DIENA sāksies 26.aprīlī ar bezmaksas klasēm sešās dažādās Rīgas vietās. Interesentiem tiks piedāvātas 24 klases, un ikviens varēs izvēlēties un izmēģināt dažādas dejas tehnikas. Nodarbību un pasniedzēju saraksti mājas lapā: www.dance.lv

27.aprīlī notiks dejas viesizrādes Tukumā. Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Mūsdienu dejas horeogrāfijas apakšprogrammas 2.kursa studenti Tukuma kultūras namā radīs trīs dažādas horeogrāfijas, kuru autori ir Latvijas horeogrāfi Elīna Breice, Andris Kačanovskis un Monta Vandere, kā arī britu horeogrāfe Fiona Milvorda. Pēc pirmizrādes Rīgā, Dailes teātrī, šie darbi atsaucīgi uzņemti jau vairākās Latvijas pilsētās.

28.aprīlī LKA zālē dejas studenti prezentēs publikai savus darbus, kas tapuši pēc uzdevuma „Citādi skatāma citāda deja citādā vietā”.

29. aprīlī no plkst. 17:00 „Rīgas mākslas telpā” notiks vairāki pasākumi, kuros deja būs redzama gan „dzīvajā”, gan uz video ekrāniem. Dejas dienas programmu „Rīgas mākslas telpā” veidos trīs daļas: izrāde-lekcija „Frāzes”, studentu darbi „unplugged” un ”Pēdējā deja”. Paralēli tiks demonstrēta latviešu autoru video dejas programma un kādas horeogrāfijas tapšanas process.

Izvērsta informācija par DEJAS DIENAS programmu mājas lapā www.dance.lv

Biļetes nopērkamas pasākumu norises vietās.
Biļešu cenas uz 29. aprīļa pasākumu: izrāde-lekcija „Frāzes” – Ls 2 (ar atlaidi Ls 1*);
„unplugged” un „Pēdējā deja” – iepriekšpārdošanā Ls 3 (ar atlaidi Ls 2*), pasākuma dienā – Ls 5 (ar atlaidi Ls 3*).
*Atlaides skolēniem, studentiem, pensionāriem

Dejas dienu pasākumus rīko Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācija sadarbībā ar Rīgas Kultūras aģentūru un „Rīgas mākslas telpu”.

Informatīvi atbalsta: 1188, 1189, LETA, Tvnet.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV