Svētdiena, 02.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Lība, Emma;

Atklās izstādi „Zīmētājs”

Galerija "Daugava", 26.04.2009. 14:03

Galerijā „Daugava” no 6. līdz 25. maijam būs skatāma izstāde „Zīmētājs”.

Gandrīz gada garumā viens gleznotājs aiz otra eksponē galerijā gleznas. Bet kā viņi zīmē un vai vispār zīmē?  Tāpēc ik pa laikam rodas vēlme  redzēt zīmētāju. Tā ir liela patiesība, vērtība un īstums – zīmējums, īpaši jau labs zīmējums.

Pirms gada galerijā „Daugava” atklājām zīmējumu izstādi, kurā tika eksponēti četru Mākslas akadēmijas studentu zīmējumi, to studentu, kuriem, izvērtējot darbus zīmējumu skatē, tika piešķirta Borisa Bērziņa stipendija, kuru finansēja uzņēmējs Māris Bensons, gada laikā studentiem izsniedzot 4800 latus.

Iepriekšējās skates izvēlētie stipendiāti ir Neonila Medvedjeva, Ilze Pavāre, Mārtiņš Upītis un Elīna Zunde. Viņu zīmējumi  būs izstādē „Zīmētājs” , kā arī izstādē būs skatāmi arī šī mācību gada zīmējumu skates labākie studentu darbi.

Ceram, ka izdosies sameklēt  uzņēmēju, kurš nākamo mācību gadu finansēs  šo stipendiju.

Līdzās topošo mākslinieku zīmējumiem būs jau mums zināmu mākslinieku vārdi un vērtīga galerijas zīmējumu kolekcija, kura lepojas ar Leonīda Āriņa, Māra Ārgaļa, Borisa Bērziņa, Ģederta Eliasa, Oto Skulmes, Roberta Stārosta un citu autoru darbiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV