Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Kino „Rīga” demonstrēs beļģu kinorežisoru brāļu Dardēnu jaunāko filmu „Lornas klusēšana”

Olga Savina, 29.04.2009. 12:12

No 1. maija kino „Rīga” uzsāk ievērojamāko beļģu kinematogrāfistu brāļu Žana Pjēra un Lika Dardēnu jaunākās mākslas filmas „Lornas klusēšana” demonstrēšanu. Filma ieguvusi vairākas starptautiskas kinobalvas, tostarp Kannu kinofestivāla balvu nominācijā „Labākais kinoscenārijs 2008”, prēmiju „Lumjērs” kā labākā franču filma 2009. gadā, Eiropas Parlamenta filmu balvu „LUX”. Latvijas pirmizrādi filma piedzīvoja kinoforuma „Arsenāls” ietvaros.
Kino „Rīga” demonstrēs beļģu kinorežisoru brāļu Dardēnu jaunāko filmu „Lornas klusēšana”

Lai īstenotu savu sapni par nelielas kafejnīcas atvēršanu Beļģijā, albāniete Lorna piekrīt iesaistīties netīrā krāpšanas shēmā, kuras realizēšanu viņai piedāvā Fabio. Saskaņā ar viņa izgudroto plānu, sievietei jāapprec Klaudijs, lai iegūtu Beļģijas pilsonību. Vēlāk Lornai vēlreiz jāstūrē laulības ostā ar krievu mafijas pārstāvi, lai arī viņš varētu iegūt šīs pašas valsts pilsoņa statusu. Tomēr izrādās, ka Fabio padomā ir itin neģēlīgi palīglīdzekļi, lai īstenotu viltīgos plānus. Vai, uzzinājusi par viņa nodomiem, Lorna klusēs? Cik tālu cilvēks gatavs iet, lai piepildītu savu mazo sapni par laimīgu dzīvi?
 
Filmas režisors Liks Dardēns: „Filma ir par jaunu sievieti, kurai ir simtiem iemeslu pilnīgam izmisumam, taču par spīti tam viņa turpina ticēt, ka viss ir iespējams. Pat realitātē, kur Dievs nepastāv…”
 
Brāļiem Dardēniem nav pieņemama moralizēšana. Viņi vienkārši uzņem filmu par vienu apbrīnojamu cilvēka psihes fenomenu – sirdsapziņu. Režisorus interesē tieši cilvēka izvēle dažādos dzīves apstākļos. Šis ir spēcīgs, vienkāršs un dziļš kino ar lielisku galvenās lomas atveidotājas albāņu aktrises Artas Dabroši sniegumu.
 
Pirms filmas projekta „2in1” ietvaros Signes Baumanes animācija „Zobārsts”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV