Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Tiks atlkāta J.Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkņu diplomdarbu izstāde „Rozārijs”

Rasa Lāce, 05.05.2009. 15:02 | komentāri (1)

Piektdien, 8.maijā, plkst. 19:00 Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja izstāžu zālē, Uzvaras bulvārī 2/4 notiks J.Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkņu diplomdarbu izstādes LAIKMETĪGĀS MĀKSLAS IZSTĀDE „ROZĀRIJS” atklāšana.

Izstādi būs iespējams apskatīt līdz 20.maijam.

Laikmetīgās mākslas izstādē „Rozārijs” apskatāmie mākslas darbi ir izteikti atšķirīgi gan izpausmes veidā, pielietojot dažādas mākslas tehnikas, gan risinātajā tematikā. Izstāde konceptuāli piedāvā mūsdienīgu skatījumu uz skolas izglītības programmu specifiku, pielietojumu un lomu laikmetīgajā mākslā. Projekta hronoloģiskā amplitūda iekļauj pēdējo četru gadu laikā tapušus darbus.

JRRMV audzēkņi - topošie mākslinieki četru gadu garumā apgūst pilnvērtīgu profesionālo mākslas izglītību, šo procesu noslēdzot ar kvalifikācijas darbu (diplomdarbu). Diplomdarbu izstrādei atvēlētais laiks ir pusgads, un darbs notiek pedagogu vadībā, tāpēc tas uzskatāms par augstvērtīgu mākslas darbu visās tā kvalitātēs, prezentējot, uz skolas tradīcijām balstītas mūsdienu mākslas tendences.

Projekts laikmetīgās mākslas izstāde „Rozārijs” ir jauna iniciatīva, taču tā veidojusies pavisam likumsakarīgi, ņemot vērā JRRMV centienus vienmēr sekot līdzi katra laikmeta tendencēm un veidot tām atbilstošu izglītības programmu. Tāpat, šajā jauno tehnoloģiju un komunikācijas laikmetā, ir radusies nepieciešamība JRRMV audzēkņu sasniegumus un radošās veiksmes nest plašākā Latvijas publiskajā telpā, jo laikmetīgā māksla JRRMV potenciāli ir radīta, lai mijiedarbotos ar pasauli aiz skolas telpām.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV