Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Atklāta Reiņa Liepas izstāde „Retrospekcija”

Jānis Dukāts, 08.05.2009. 12:28

Galerijā „Sidegunde” līdz 5. jūnijam skatāma gleznotāja Reiņa Liepas izstāde „Retrospekcija”. Izstādē apskatāmas 29 gleznas.
Atklāta Reiņa Liepas izstāde „Retrospekcija”

Reinis Liepa (1982.g) beidzis Jāņa Rozentāla Mākslas skolu. Šobrīd studē Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļas maģistratūrā. Reiņa Liepas gleznas ir tās pasaules atspulgs, kura mums katram ir, bet ko parasti mēs neradzam viens otrā, tas ir tas, ko varam mēģināt nojaust, dažreiz tas izdodas, bet lielākoties tā paliek noslēpta un neatklāta.

Gleznotājs ar saviem darbiem piedāvā, savas un tikai sev redzamās pasaules karti, tās ir noslēptas sajūtas, kuras tagad tiek atklātas skatītāja acij, tā ir drosmīga un godīga atkailināšanās.

Gleznotāja pasaule gleznota krāsās. Svarīgas ir krāsas, tās protams ir pielīdzinātas reālās pasaules tonalitātei ar atmosfērisku piesmakumu, jo gleznotājs skatās un redz pasauli tieši tādu kāda tā ir. To ir pierādījusi viņa neizsīkstošā interese par dzīvi savos darbos. Tonālās un krāsu attiecības ir smalkas, nepiespiestas, itkā caur plānu šķidrautu skatoties (minētais piesmakums), tās brīžiem apraujas un netiek atrisinātas līdz galam, itkā gleznotāja intereses un enerģijas pēkšņā vienaldzībā un izirumā pret darbu.

Ļoti daudzām gleznām ir nepabeigtības iespaids, bet pietiekami emocionāls, lai tas atrastu savu vietu un piedalītos kopējā skanējumā.

Gleznās risināta arī telpa, tas var saistīt tos, kuriem atālums un atskaites punkti ir ne tikai Rīga, Jūrmala. Gleznās ir dažādi motīvi un skatītājs pats var atras tieši sev piemēroto dvēseles ceļa pagriezienu.

Skatītāju var pārsteigt atšķirīgie darbi, itkā tie būtu dažādu autoru darbi, bet tomēr autors ir viens.

Šis ir jauns gleznotājs ar jaunīguma sajūtām un jaunīgiem darbiem. Nosaukšu dažus vārdus kuri saistās ar mākslinieka darbiem, logs, maroka, sieviete, ticība, ceļš, sirds, dēmons, zaļais, istaba, dimensija, Baiba, pašportrets.

Izstāde atvērta līdz 5.jūnijam galerijā „Sidegunde" Brīvības ielā 224, 5.korpuss otrais stāvs darbdienās no 9.00-17.00 telefons informācijai 29735367 29822097 www.sidegunde.com

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV