Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Kino „Rīga” demonstrēs mākslas filmu „Eņģeļi un dēmoni”

Olga Savina, 13.05.2009. 09:09

No šodienas, 13. maija, pasaules pirmizrādes ietvaros kino „Rīga” pievienojas citiem Latvijas kinoteātriem un uzsāk demonstrēt asa sižeta trilleri „Eņģeļi un dēmoni”, kas uzņemts pēc slavenā amerikāņu rakstnieka Dena Brauna romāna ar tādu pašu nosaukumu. Filma solās pārspēt iepriekšējo komerciāli veiksmīgo D. Brauna romāna „Da Vinči kods” ekranizāciju, kas pirms pāris gadiem saviļņoja pasauli un kļuva par īstu blokbāsteru.
Kino „Rīga” demonstrēs mākslas filmu „Eņģeļi un dēmoni”

Grāmatas „Eņģeļi un dēmoni”, kuru aizgūtnēm lasījuši ļaudis visā pasaulē, kino ekranizāciju paveica izcila kinematogrāfu komanda. Filmas režisors ir divkārt oskarotais Rons Hovards, bet galvenās lomas atveido divas Oskara balvas saņēmušais aktieris Toms Henks, kā arī daudzu iemīļotais aktieris Jūens Makgregors un citi.

Jau ilgi pirms filmas pirmizrādes to apvij skandāli, kas saistīti ar baznīcas iebildumiem pret filmas sižetu. Skandāla kulminācija izvērtās visai negaidīta – Romas katoļu baznīca oficiāli paziņoja, ka iebildumu pret filmu tai vairs neesot. Tomēr intriga par to, kādēļ Vatikāns tik pēkšņi mainījis nostāju, ir saglabājusies. Vai tiešām pasaulē ir spēki, kas spēj ietekmēt pat Romu?

Filma sākas ar to, ka profesors Lengdons saņem uzaicinājumu no slēgta Šveices institūta CERN analizēt mistisku simbolu, kas iededzināts uz zvērīgi noslepkavota fiziķa krūtīm. Iespējams, ka minētais noziegums ir saistīts ar senu ienaidu, ko pret katoļu baznīcu auklē sena un slepena zinātnieku organizācija – „Illuminati”. Kamēr Vatikānā notiek jaunā pāvesta ievēlēšana, Lengdonam ir laiks tikai līdz pusnaktij, kad Vatikānu līdz ar visiem iemītniekiem no zemes virsas var noslaucīt ar neiedomājamu spēku apveltītā antiviela, kura ir nozagta institūtā. Vienīgais cilvēks, uz ko Lengdons var paļauties, ir zinātniece Vitorija Vetra, ar kuru kopā sākas skrējiens pa aizzīmogotiem Vatikāna pazemes un virszemes labirintiem, lai atrastu vislabāk apslēpto vietu zemes virsū – seno „Illuminati” vadības centru.

No 13. maija kino „Rīga” Lielajā zālē seansi 13:30; 16:00; 18:30 un 21:00. Biļešu cenas darbadienās līdz plkst. 18:00 – Ls 2.50, no plkst. 18:00 – Ls 3.50. Sestdien, svētdien un svētku dienās – 3.50. Otrdienās (izņemot 19. maiju) kino „Rīga” tradicionāli atlaižu diena – visas biļetes par Ls 2.00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV