Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Rīdzenes ielā atklāta pasaules līmeņa Latvijas modeļu foto izstāde

Maija Straupmane, 26.05.2009. 12:09

Līdz 7. jūnijam uz Rīdzenes ielas GALERIJĀ CENTRS apskatāma foto izstāde „Latvijas modeļi pasaules zīmolos”. Foto izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Modeļu aģentu asociāciju (LMAA) un tajā var aplūkot 25 Latvijas labāko modeļu augstākos sasniegumus darbā ar pasaules lielākajiem modes namiem un zīmoliem.

„Izstādē ir redzama daļa no Latvijas modeļu augstākajiem sasniegumiem, ar kuriem mēs Latvijā varam lepoties. Ar šo izstādi vēlamies parādīt modeļa darba profesionālo līmeni, ko sasniedz tikai retais jaunietis, kurš savus spēkus izmēģina kādā modes skatē vai foto sesijā. Vēlētos, lai šī izstāde iedrošina un motivē Latvijas jauniešus mēģināt un atgādina sabiedrībai, ka tik augsti sasniegumi ir tikai LMAA biedriem, tāpēc ļoti svarīgi ir veikt pareizu aģenta izvēli”, skaidro Ieva Līpiņa, LMAA priekšsēdētāja.

Foto izstādē aplūkojamas modeļu aģentūras „2B” modeles Lelde Māliņa, Nikole Ivanova, Sigita Nedzvecka un Laine Rogova, modeļu aģentūras „Natalie” modeles Žanna Daškova, Signija Admina un Luīze Salmgrieze, „Gints Bude Model Management” modeles Jūlija Leontjeva, Jeļena Saļikova, Beāte Stivriņa un Madara Mālmane, modeļu aģentūras „Vacatio” modeles Grieta Baštika, Katrīne Bušēvica, Anastasija Kondratjeva un modelis Mikus Lasmanis, modeļu aģentūras Terri modele Sveta Ņemkova, kā arī modeļu aģentūras „Dandy” modeles Ginta Lapiņa, Ieva Lagūna, Dace Burkevica un modeļi Andris Pirtnieks, Guntars Ašmanis, Reinis Babris, Toms Birkavs, Dmitrijs Kopeikins un Rolands Krastiņš.

No šiem modeļiem aģentūru vadītāji īpaši izcelt vēlējās Tomu Birkmani un Guntaru Ašmani, kuri šobrīd strādā ar Ņujorkas modes namiem un ir pasaules pieprasītāko modeļu TOP 50. Ginta Lapiņa šobrīd ir pasaules pieprasītāko modeļu TOP 50 un pasaules jauno seju TOP 30, Ginta šobrīd ir arī Air France reklāmas seja. Anastasija Kondratjeva šajā sezonā ir startējusi 39 Fashion Week šovos, salīdzinājumā ar pasaules TOP modelēm, kuras sezonā strādā 40 – 45 šovos, Anastasija ir vērā ņemama viņu konkurente. Madara Mālmane šobrīd strādā pasaules lielākajā modeļu aģentūrā IMG, kuras modeļu vidū ir arī tādas pasaulslavenas sejas kā Keita Mosa un Mila Jovoviča, tātad viņas un Madara šobrīd var uzskatīt arī par kolēģēm. Beāte Stivriņa ir Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes studente, paralēli viņa startē arī Fashion TV modes nedēļās.

„GALERIJA CENTRS pavasara/vasaras sezonas reklāmas seja ir viena no foto izstādē redzamajām meitenēm – Madara Mālmane. Strādājot ar Madaru, uzreiz bija jūtama viņas profesionalitāte, tāpēc arī mēs, ne tikai augstākā līmeņa pasaules modeļu bizness, novērtējam pašmāju modeļu darbu. Tāpat liela daļa pasaules slaveno zīmolu, ar kuriem strādājuši foto izstādē aplūkojamie modeļi, ir atrodami arī GALERIJA CENTRS plašajā modes preču piedāvājumā.”, stāsta Aija Rezevska, GALERIJA CENTRS direktore.

Izstādē ir aplūkojamas 25 Latvijas labāko modeļu fotogrāfijas gan no pasaules modes žurnālu vākiem, gan reklāmas kampaņām, gan pasaules slavenu dizaineru skatēm, kurās viņi piedalījušies. Atpazīstamākie zīmoli, ar kuriem strādājuši šie Latvijas modeļi ir Calvin Klein, DIOR, Chanel, Balenciaga, Louis Vuitton, L'Oreal, Vivienne Westwood, MaxMara, PRADA, NINA Ricci, Jil Sander, Giorgio Armani, Boss, Moschino, Alexander McQueen, Kenzo, Givenchy, Dolce & Gabbana, Missoni, Oscar De La Renta, Marc Jacobs, Levis, Cavalli, Yves Saint Laurent, Miu Miu, Esprit, Guess, GAS u.c.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV