Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Papildināta 2.Starptautiskā Argentīnas tango festivāla „Tango Sun Festival 2009” programma

Aigars Stirna, 26.05.2009. 13:06

No 17. – 23.augustam Rīgā un Jūrmalā notiks 2. Starptautiskais Argentīnas tango festivāls “Tango Sun Festival”, kuru organizē Argentīnas tango deju studija “Tangostudio” un tās vadītāji Aigars Stirna un Ginta Opmane. Festivāla programmā plānoti Argentīnas tango vakari ar slavenu mūziķu un tango dīdžeju piedalīšanos un dejotāju paraugdemonstrējumiem, kā arī vairāk nekā 40 meistarklases pie pasniedzējiem no Argentīnas, Vācijas un Latvijas.
Papildināta 2.Starptautiskā Argentīnas tango festivāla „Tango Sun Festival 2009” programma

Festivālam var sākt gatavoties jau šodien, apmeklējot nodarbības deju studijā „Tangostudio”. Tuvāka informācija: www.tangostudio.lv

Festivāls sāksies jau 17.augustā Vecrīgā ar pasniedzēju no Argentīnas Hugo Mastrolorenzo un Agneses Vanagas paraugdemonstrējumiem un bezmaksas tango nodarbību visiem interesentiem.

Festivāla ietvaros no 20.-23.augustam Jūrmalā, elegantajā četrzvaigžņu viesnīcā „Baltic Beach Hotel” pašā jūras krastā un Majoru kultūras namā notiks četri Argentīnas tango deju vakari – milongas, kurus varēs apmeklēt visi mūzikas un deju mīļotāji, neatkarīgi no tango dejotprasmes līmeņa. Šos vakarus vadīs profesionālie tango dīdžeji – slavenais /DJ Carlos/ no Argentīnas un Latvijā jau labi pazīstamie /DJ Salvador/ no Vācijas un /DJ Evaldas /no Lietuvas. Festivāla vakaros uzstāsies ievērojamais bandoneonists /Jürgen Karthe/ un viņa vadītais mūziķu kvartets /Cuarteto Bando/ no Vācijas, kā arī festivāla pasniedzēji ar
tango un Argentīnas tautas deju priekšnesumiem.

Festivāla programmā paredzētas vairāk nekā 40 tango meistarklases, kuras vadīs trīs lieliski pasniedzēju pāri no Argentīnas - /Juan Camerlingo /un /Diana del Valle/, /Hugo Mastrolorenzo /un Agnese Vanaga, /Marcelo Soria/ un /Veronica Villarroel/, pieredzējušie pasniedzēji no Vācijas - /Salvador /un /Ilona Rios/, kā arī pasniedzēji no Latvijas - Aigars Stirna un Ginta Opmane. Pasniedzēji piedāvās apmācību dažādos Argentīnas tango stilos – /Salon/, /Milonguero/ un /Nuevo/, kā arī apmācīs Argentīnas tautas deju /chacarera/. Meistarklasēm var pieteikties gan dejotāji ar lielāku vai mazāku pieredzi, gan visi Argentīnas tango
interesenti bez deju pieredzes. Notiks arī speciālas meistarklases profesionāliem dejotājiem, pasniedzējiem un horeogrāfiem.

„Šogad esam iecerējuši daudz plašāku festivāla programmu nekā pagājušajā gadā, uzsverot, ka Argentīnas tango nav tikai deja, bet arī mūzika, dzeja, mode un dzīves filozofija. „Tango Sun Festival” – tie būs svētki visiem, kuri mīl Argentīnas tango, sauli un dzīvi. Es aicinu ikvienu to izbaudīt!” saka Argentīnas tango deju studijas „Tangostudio” vadītājs un pasniedzējs Aigars Stirna.

Par festivāla organizatoriem

Festivāla organizatori - Argentīnas tango deju studija „Tangostudio” - ir vienīgā deju studija Latvijā, kas specializējas Argentīnas tango apmācībai un popularizēšanai. Studiju no tās dibināšanas 2005.gadā vada profesionāli pasniedzēji un dejotāji Aigars Stirna un Ginta Opmane. „Tangostudio” veiksmīgi organizētais 1.Starptautiskais Argentīnas tango festivāls „Tango Sun Festival” Jūrmalā pagājušā gadā bija patiesi svētki tango dejotājiem un visiem tā apmeklētājiem, tajā piedalījās vairāk nekā
200 dejotāji, mūziķi un dīdžeji no 22 pasaules valstīm. Meistarklases festivālā vadīja četri pasniedzēju pāri, tai skaitā, pasaules slavenie dejotāji un horeogrāfi /Adrian Veredice /un/ Alejandra Hobert/ no Argentīnas, kuri atkārtoti Latvijā viesojās pagājušā gada decembrī ar tango šovu „O tango”, pirms šī šova Arēnā Rīga uzstājās arī „Tangostudio” dejotāji. Aigars un Ginta regulāri vada nodarbības un uzstājas dažādos pasākumos un koncertos Latvijā un Lietuvā, kā panākumu jāatzīmē viņu uzstāšanās lielākajā Vācijas Starptautiskajā Argentīnas tango festivālā Vupertālē pagājušā gada septembrī. Aigars Stirna ir arī tango horeogrāfs Latvijas Nacionālā teātra izrādei „Uz neatgriešanos”.

Dejosim Argentīnas tango jau šodien!

Sākt gatavoties festivālam, iemācīties un dejot Argentīnas tango var jau šodien, apmeklējot nodarbības deju studijā „Tangostudio” I-DEJAS MĀJĀ, Rīgā, Rūpniecības ielā 32b. Nodarbības iesācējiem un dejotājiem ar pieredzi notiek visu jūniju un jūliju. Priekšzināšanas nav nepieciešamas, var nākt bez deju partnera.

Festivālu atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, „I-dejas māja”, Rīgas kinostudija, SIA „Eden Springs Latvia”, SIA „Mestako”, SIA „COBA”, Viesu nams „Kārļamuiža”, „Lottand aģentūra” un BMW pārstāvis Latvijā „Wess-select”.

Informatīvie atbalstītāji: Uzziņu dienests 1188, Nacionālā ziņu aģentūra Leta, draugiem.lv.

Tuvāku informāciju par festivālu skatieties www.tangostudio.lv sadaļā „Tango Festival”, par iespējām dejot tango skatieties sadaļā „Apmācība” vai zvaniet pa tel. 26344457 (Aigars Stirna).



Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV