Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

„Tango Sun Festival” ietvaros notiks gaisa dejas

Aigars Stirna, 10.08.2009. 09:44

No 16. līdz 19. augustam Rīgas Kinostudijā “Tango Sun Festival” ietvaros notiks gaisa deju nodarbības, kurus sniegs pasaulē pazīstami dejotāji un horeogrāfi Hugo Mastrolorenzo un Agnese Vanaga (Argentīna/Latvija). Latvijā gaisa deju nodarbības būs pirmo reizi! Tiks rādīti arī paraugdemonstrējumi.

Gaisa deja (aerial dance) cēlusies no modernās dejas, vingrošanas un cirka elementiem. Gaisa dejas tango festivāla programmā iekļautas, jo arvien biežāk pasaulē Argentīnas tango uzvedumos izmanto gaisa deju elementus, piešķirot tango īpašu telpisku plašumu. Argentīnā gaisa dejas ir ļoti populāras, Buenosairesā ir vairākas deju skolas un teātri, kuru radošajos konceptos ietilpst gaisa deju un tango elementu savienojums.

Gaisa dejas var redzēt: http://www.youtube.com/watch?v=wUfpND8bnr4&feature=channel_page.

Hugo Mastrolorenzo ir profesionāls dejotājs, horeogrāfs un pasniedzējs, studējis moderno deju, tango, Argentīniešu tautas dejas, teātri un dziedāšanu, uzstājies un vadījis seminārus Amerikā, Āzijā, Eiropā. Hugo ieguvis neskaitāmas balvas kā dejotājs un horeogrāfs, strādājis arī TV un kino.

Agnese Vanaga ir  Latvijas Kultūras Akadēmijas absolvente,  ieguvusi maģistra grādu dejās Somijas Teātra Akadēmijā. Agnese jau trešo gadu dzīvo un strādā Argentīnā, Buenosairesā, kur vada gaisa deju un tango nodarbības, kā arī piedalās dažādās izrādēs.

Nodarbībām pieteikties var jebkurš interesents, iepriekšēja deju pieredze nav nepieciešama. Cilvēkam ir jābūt gatavam ļauties lidojumam virvēs, izmantojot šim nolūkam speciāli pielāgotu aprīkojumu. Uz nodarbībām vēlams ierasties ar sporta vai līdzīgu piemērotu apģērbu un apaviem.

Vienas nodarbības cena ir 15 Ls. Vietu skaits ir stingri ierobežots! Biļetes var iegādāties „Biļešu serviss” kasēs, www.bilesuserviss.lv un deju studijā „Tangostudio”, tel. 26344457, e-pasts: aigars@tangostudio.lv.

No 17. – 23.augustam Rīgā un Jūrmalā notiks 2. Starptautiskais Argentīnas tango festivāls “Tango Sun Festival”, kuru organizē Argentīnas tango deju studija “Tangostudio” un tās vadītāji Aigars Stirna un Ginta Opmane. Festivāla ietvaros Jūrmalā no 20.-23.augustam notiks arī 4 tango deju vakari ar slavenu mūziķu un dīdžeju piedalīšanos un dejotāju priekšnesumiem, 43 tango meistarklases pie pasniedzējiem no Argentīnas, Vācijas un Latvijas, Argentīnas tango koncerts 23.augustā ar Argentīnas dejotāju šoviem, kā arī tango bezmaksas priekšnesumi un apmācība 17.augustā Vecrīgā un Rīgas svētku ietvaros 22.augustā.

Tuvāka informācija: deju studijā „Tangostudio”, pa tel.26344457, www.tangostudio.lv.

Festivālu atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Argentīnas vēstniecība, MOBILLY, bārs I LOVE YOU, www.ripomāja.lv, Baltic Beach Hotel, Majoru kultūras nams, I-DEJAS MĀJA, Rīgas svētki, Rīgas kinostudija, SIA „Eden Springs Latvia”, SIA „Mestako”, kvartets „Undertango”, tērpu salons „Kāzām un ballēm”, SIA „COBA”, SIA „Aģentūra Lottand”.

Informatīvie atbalstītāji: Lattelecom uzziņu dienests 1188, Nacionālā ziņu aģentūra Leta, portāls draugiem.lv, TV24, portāls travelnews.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV