Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Kino "Rīga" notiks pirmizrāde filmai "Mājas"

Francijas vēstniecība Latvijā un Francijas Kultūras centrs Rīgā, 03.06.2009. 11:40

Par godu Pasaules Vides dienai 5. jūnijā Francijas Kultūras centrs piedāvā plašam interesentu lokam iepazīties ar starptautisku slavu ieguvušā fotogrāfa Janna Artisa-Bertrāna darbiem, kas radīti, ar cieņu izturoties pret Bioloģisko daudzveidību. No ceturtdienas, 4. jūnija, Kultūras centrs piedāvās savās telpās aplūkot fotogrāfiju izstādi : "Ilgtspējīga attīstība, kāpēc? Izstāde: Biolo?iskā daudzveidība". Tāpat Kultūras centrs sadarbībā ar Meed Films un Kino "Rīga" rīkos filmas "Mājas" seansu, kas piektdien, 5. jūnijā, vienlaikus tiks demonstrēta vairāk nekā 50 valstīs.

Fotogrāfiju izstāde : "Ilgtspējīga attīstība, kāpēc ? Izstāde : Biolo?iskā daudzveidība"

Izstāde būs apskatāma Francijas Kultūras centrā no 4. jūnija līdz jūlija beigām. Pēc tam tā ceļos arī uz vairākām Rīgas un citu Latvijas pilsētu skolām.

Aplūkojot aktuālos vides jautājumus vai arī runājot par ilgtermiņa attīstību, biolo?iskā daudzveidība tiek bieži vien aizmirsta. Tomēr šī neiedomājamā dzīvo sugu daudzveidība šobrīd ir apdraudēta. Katram ceturtajam zīdītājam draud izmiršana. Tagad ir ļoti svarīgi atcerēties un saprast, ka cilvēks un daba ir viens no otra savstarpēji atkarīgi.

Divdesmit reti skaistās un spilgtās fotogrāfijās slavenais attēlu mednieks Janns Artiss-Bertrāns mums atklāj mūsu planētas krāšņumu un trauslumu. Attēli un vārdi kopā veido odu dzīves un nepieciešamās izpratnes saplūšanai, un tā domāta kā lieliem, tā maziem. Izstāde īpaši paredzēta pamatskolas un vidusskolas skolēniem, kā arī lielajiem bērniem no 7 līdz 77 gadiem.

Starptautiskā filmas "MĀJAS" pirmizrāde : piektdien, 2009. gada 5. jūnijā

Kino "Rīga" – 05.06.09, plkst.18:00

LTV7 – 05.06.09, plkst.20:10

"MĀJAS" ir pirmā slavenā fotogrāfiju albuma "Zeme no putna lidojuma" autora pilnmetrāžas filma, kuras producents ir Liks Besons un ko Baltijas valstīs izplata sabiedrība "MeedFilms".

Deviņdesmit minūtēs filma, mijoties brīnišķīgām attēlojumiem un epizodēm no vairāk kā 50 valstīm, atklāj mūsu planētas trauslo skaistumu. Filma vēlas uzrunāt plašu skatītāju loku par vides postīšanas pieaugošajām briesmām un domāta kā slavenā albuma "Zeme no putna lidojuma" filmas versija.

Starptautiskā filmas pirmizrāde norisināsies piektdien, 5. jūnijā, kas ir Pasaules Vides diena. Pirmo reizi kino vēsturē to demonstrēs vienlaikus 50 valstīs – kinoteātros, valsts telekanālos, internetā (četri youtube kanāli būs pieejami franču, angļu, vācu un spāņu valodā) un pat brīvdabas seansos. 5. jūnijā iznāks arī filmas DVD, kas būs nopērkams par mērenu cenu. Producenta ienākumu daļa tiks pārskaitīta Janna Artisa-Bertrāna asociācijai GoodPlanet.

Francijas Kultūras centram ir liels lepnums par sadarbību ar Kinoteātri "Rīga" un Meedfilms filmas "Mājas" pirmizrādes Latvijā organizēšanā piektdien, 5. jūnijā, plkst. 18.30 (Mazajā zālē, cena: 1 Ls). Filmu varēs noskatīties arī no sestdienas. 6. jūnija līdz ceturtdienai, 11. jūnijam, vakara seansos.

"Mājas" tiks rādīta arī valsts telekanālā LTV7 5. jūnijā, plkst. 20.10 (ar atkārtojumu 6. jūnijā, plkst.14.15).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV