Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgas mākslas telpā notiks britu dejas teorētiķa Stjuarta Svīnija seminārs

Dagnija Grīnfelde, 03.06.2009. 11:52

Festivāla LAIKS DEJOT ietvaros visi interesenti aicināti uz britu dejas teorētiķa Stjuarta Svīnija (Stuart Sweeney) semināru Deja un vizuālā māksla, kas notiks 5. un 6.jūnijā plkst. 16:00 Rīgas mākslas telpā.

Stjuarts Svīnijs ieguvis maģistra grādu dejas zinībās Lābana centrā Londonā. Strādājis pedagoģijas, fondu administrēšanas un konsultēšanas jomās, jau desmit gadus nodarbojas ar deju un dejas teoriju. Viņš ir starptautiskā vortāla Critical Dance fonda direktors un vada Bitomas, Ļubļanas un citu dejas festivālu atsauksmju forumus. Stjuarts Svīnijs raksta izdevumiem Dance Europe Magazine un Postimees (Igaunija), kā arī regulāri vada seminārus Eiropā. Viņa īpaši interesējošo tēmu loks ir deja Igaunijā, deja un cilvēktiesības, dejas infrastruktūra un fondi.

5. un 6.jūnijā Stjuarts Svīnijs piedāvā divas lekcijas angļu valodā par dejas un vizuālās mākslas saskarsmi.

- Piektdien, 5.jūnijā plkst. 16:00 Rīgas mākslas telpā

Deja un vizuālā māksla: Degā, Renuārs, Rodēns, Tulūzs-Lotreks, fotogrāfija ņem virsroku.

Vizuālās mākslas ietekme dejā: Kēte Kolvica un Zaļais galds, renesanses gleznojumi un Ričards Alstons, impresionisms un Amerikānis Parīzē.

- Sestdien, 6.jūnijā plkst. 16:00 Rīgas mākslas telpā

Gesamtkunswerk koncepcija: horeogrāfijas un mākslas dizaina sadarbība, Djagiļeva Ballet Russes, Ballets Suedois, Isamu Noguči un Marta Greiema, Oskars Šlemmers, Roberts Raušenbergs un Merss Kanningems, Anišs Kapurs un Akrams Hans.

Aicināti visi interesenti!

Pilna festivāla programma – www.dance.lv.

Biļetes: Biļešu Paradīzes kasēs un pirms izrādēm pasākumu norises vietās, cena Ls 3–6; iespējams iegādāties biļešu komplektu visām festivāla izrādēm par Ls 20

Atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Rīgas mākslas telpa, DELFI.

Papildu informācija:

"www.dance.lv"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV