Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Latgales Kultūrvēstures muzeja lasītavā atklāj izstādi „Annai Rancānei – 50”

Maija Upeniece, 05.06.2009. 16:17

No 6.jūnija līdz 16.jūnijam Latgales Kultūrvēstures muzeja lasītavā (Atbrīvošanas alejā 100a, Rēzeknē) skatāma tematiska izstāde „Annai Rancānei - 50”.
Latgales Kultūrvēstures muzeja lasītavā atklāj izstādi „Annai Rancānei – 50”

Ik mēnesi Latgales Kultūrvēstures muzeja lasītavā uzmanība tiek pievērsta literārajiem jubilāriem un viņu darbiem, jūnijā jubileja Nautrēnu pagastā dzimušajai dzejniecei Annai Rancānei.

Latgales Kultūrvēstures muzeja lasītavā plaši pieejama ne tikai latgaliešu literatūra, bet arī literatūra svešvalodās, dzeja un proza, vēsturiska un filosofiska, reliģiska un pedagoģiska u.c. literatūra – kopskaitā vairāk kā 28 000 izdevumu, tai skaitā arī Annas Rancānes dzeja.

Tematiskā izstāde aptver muzeja lasītavā pieejamie Annas Rancānes dzejas krājumi („Lūgšana mājai”, „Advente” u.c.), viņas dzejas publikācijas dažādās izlasēs, antoloģijās un periodiskajos izdevumos, kā arī publikācijas par dzejnieci un viņas līdzšinējo literāro devumu. Annas Rancānes dzejā rodamas vērtības, ko gribas iedzīvināt un ievīt ikdienā - mīlestība, ģimene, senās tradīcijas, cilvēcība, darba tikums, patriotisms, ticība u.c. A.Rancānes dzeja uzrunā dziļi un patiesi, gluži tāpat kā nu jau par himnisku kļuvusī dziesma ar A.Rancānes vārdiem tik skaidrā volūdā kai yudiņs olūtā...

 
Anna Rancāne - dzejniece un žurnāliste.

Dzimusi 1959.gada 12.jūnijā Ludzas rajona Miglinieku pagasta Liuzinīkos.

1977.gadā beigusi Nautrēnu vidusskolu, 1982.gadā Latvijas valsts universitātes Ekonomikas fakultāti, no 1983. līdz 1988.gadam studējusi M.Gorkija Literatūras institūtā Maskavā.

Strādājusi par programmētāju, ekonomisti, izdevniecības “Liesma” redaktori, Daugavpils muzikāli dramatiskā teātra literārās daļas vadītāju,  laikraksta „Latgales Laiks” redaktori, kopš 2000.gada ir laikraksta “Diena” speciālkorespondente Latgalē.

Foto: A.Bondarenko

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV