Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Jau sesto reizi notiks Latvijas Salsas festivāls

Jānis Krumiņš, 30.07.2009. 12:09

Rīgas pilsētas svētku laikā iedzīvotājus un tās viesus priecēs 6. Latvijas Salsas festivāls, kurā karstasinīgajos Salsas ritmos izdejoties aicināts ikviens interesents – gan Salsas lietpratēji, gan arī tie, kas festivāla laikā pirmo reizi apgūs šīs dejas soļus.
Jau sesto reizi notiks Latvijas Salsas festivāls

Trijās festivāla dienās deju meistarklases pasniegs pasaulē vieni no pazīstamākajiem Salsas pasniedzējiem. Sagaidāmi dejotāju paraugdemonstrējumi 11.novembra Krastmalā, dejas uz Salsas kuģīša un peldošās darbnīcas Andrejsalā, kā arī viesmākslinieku un Latvijas Salsas dejotāju krāšņie šovi Karību jūras deju ritmos.

Salsas festivāli ar Karību jūras deju šarmu ir ļoti populāri ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā. Katru gadu Latvijas Salsas festivāls pulcē ļoti lielu skaitu dejotāju. Piemēram, pērn to skaits bija vairāk nekā 1000, bet Krastmalā pie lielās skatuves pulcējās ap 20 000 un vēl visi tie, kas bija pie televizoru ekrāniem.

Juta Vanaga, Latvijas Salsas Federācijas prezidente: „Latvijā Salsas festivāls tiek rīkots jau sesto reizi. Tā ir iespēja divu dienu laikā apmeklēt 15 nodarbības pie pasaulē atzītiem pasniedzējiem Salsā, bačatā, regetonā, afro-cuban un citās Karību jūras dejās, bet vakaros izdejoties Salsas ballītēs pie labākajiem Dj-iem un salsas orķestriem līdz pat rīta gaismai. Festivāls paredzēts gan rūdītiem dejotājiem, gan iesācējiem.”

Festivālā meistarklases pasniegs pasaulē atzīti un ļoti iecienīti Salsas pasniedzēji - Chiqui Dixon un Kristinas Dixon (Kubas deju stils), Olivier un Henriette (vieni no labākajiem West Cost Swing dejotājiem, Beļģija/ Dānija), Miguel Verdecia (Kuba), Fabrizo (Itālija) & Beamiris Rodriguez (Kuba), Edie, the Salsa Freak (ASV), Tamambo & Ania (Lielbritānija/ Polija) un daudzi citi -, kā arī labākie dejotāji no Latvijas.

Kopā būs vairāk nekā 40 nodarbības (Reval Hotel Latvija) dažādiem vecumiem un zināšanu līmeņiem. Programma veidota tā, lai arī iesācēji divu dienu laikā pie deju pasniedzējas Edie, the Salsa Freak varētu apgūt Salsas deju pamatsoļus.

Par tradīciju kļuvis stundu ilga dejotāju krāšņo priekšnesumu parāde 11.novembra Krastmalā. Pirmo festivāla dienu 21.augustu varēs baudīt uz peldoša Salsas kuģīša Daugavā, bet vēlāk nodoties dejām nakts garumā uz peldošās darbnīcas Andrejsalā. Vakaros Karību jūras ritmus pēc nodarbībām dienā varēs izbaudīt 22.augustā Grand Salsa Party (Reval Hotel Latvija) un 23. augustā - afterparty (Olympic Woodoo Casino).

Latvijas Salsas Federācija dalībai festivālā aicina pieteikties arī uzņēmumu kolektīvus, kuri 2 nedēļu, laikā pirms, festivāla profesionālu pasniedzēju vadībā sagatavos Latino deju demonstrējumu. Demonstrējums, skatītāju vērtējumam tiks nodots vispirms Pre Party – 21. augustā, tad 3 atraktīvākie kolektīvi uzstāsies Grand Salsa Party 22. augustā, bet skatītāju simpātiju ieguvušais kolektīvs uzstāsies 11.novembra Krastmalā, un saņems balvu no Latvijas Salsas Federācijas – viens deju kurss (11. nodarbības) kolektīvam bez maksas. Par visiem noteikumiem sīkāk interesēties nianse@nianse.lv vai 28351811.

Latvijas Salsas festivāls notiks no šī gada 21.-23.augustam Reval Hotel Latvija. Jau šobrīd var iegādāties biļetes uz festivāla meistarklasēm un šoviem www.salsa.lv . Festivāla organizētāja ir Latvijas Salsas Federācija.

Vairāk informācijas: www.salsa.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV