Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Festivāla "Baltijas pērle" programmā iekļauta filma "Lol"

Festivāla "Baltijas pērle" organizatori, 26.08.2009. 11:18

Festivāls "Baltijas pērle" ar prieku paziņo, ka programmā iekļauta līdz šim nepieteikta filma - komēdija "LOL", kura noteikti ir jānoskatās.

Visi, kuri ciena labu kino, jo īpaši, ja tas ir franču kino, šo filmu uztvers kā īsteni nostalģisku dāvanu.

Vecākiem, kuru bērni šogad sāks apmeklēt vidusskolu - uzsāks mācības 10., 11. un 12.klasē - tā ir praktiskā rokasgrāmata, lai iemācītos saprast savus bērnus, lai atcerētos sevi, jo reiz arī mēs bijām tādā pašā vecumā.

"Pusaudžu slengs - tā ir robeža, kuru padsmitnieki novelk, lai aizstāvētu savu visumu. Manuprāt, visas robežas tomēr ir iedomātas. Mēs nebūt neesam bezcerīgi attālinājušies no savas jaunības, bet viņiem drīz jāpieaug. Mēs varam mēģināt saprasties. Piemēram, nosaukums "LOL". Esmu pārliecināta - vairums vecāku nodomās, ka tā ir tikai galvenās varones vārda pamazināmā forma, tomēr "LOL" ir arī internetā plaši lietota izteikuma "laughing out loud" abreviatūra. Runa ir par smiekliem. Ceru, ka pēc filmas noskatīšanās vecāki uzzinās ne tikai to, bet daudz vairāk." Līza Alesandrīna.

LOL!

2008., 103 min.

Režisore: Līza Alesandrīna

Lomās: Sofija Marso, Krista Terē, Džeremijs Kapons

"LOL" interneta valodā ir saīsinājums no "Laughing out loud" (nevaldāmi smiekli). Tā draugi iesaukuši piecpadsmitgadīgo Lolu.

Lolai gan smiekli nebūt nenāk, kad viņa pirmspēdējā vidusskolas klasē ierodas uz stundām. Viņas mīļotais puisis atzīstas, ka vasarā meiteni krāpis, bet viņas draugiem atklājas īpašs talants visu sarežģīt. Gluži kā mātei Annei, ar kuru kļuvis pilnīgi neiespējami sarunāties, un ne jau tikai tādēļ vien, ka viņa nezina, ko nozīmē LOL. Anne lauza galvu par to, kas varētu būt atgadījies ar viņas maigo mazo meitenīti. Pārejot no maiguma uz raupjumu, mātes un meitas savstarpējās attiecības caurvij mīlestība un LOL.

Lolas stāsts ataino mūsdienu pusaudzes pieaugšanu. Pirmais skūpsts, pirmā epilācija, pirmais izpīpētais kāsis, puiši, klubi, burziņi, pirmie konflikti ar vecākiem un skolu. Pirmie atklājumi un vilšanās, ar kuriem sastopas katrs, kurš iesoļo pieaugušo pasaulē.

Trīsdesmit gadus pēc triumfālās lomas filmā "Bums" Sofija Marso atkal parādās kino darbā par mūsdienu jaunatnes dzīvi. Šoreiz viņa atrodas otrā barikāžu pusē - filmā "LOL" slavenā francūziete spēlē pusaudzes Lolas māti.

Filma tiks demonstrēta Kinoteātrī "Rīga" Lielājā zālē 13.septembrī 14.00. un 19.septembrī 14.00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV