Pirmdiena, 03.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Ineta, Inta, Intra;

Top kristapotās īsfilmas „Apsēstība” pilnmetrāžas versija „Sēņotāji”

Ginta Sēne, 04.10.2009. 13:25

Vakar Lielā Kristapa balvu saņēma Ivara Tontegodes režisētā īsfilma „Apsēstība”. Šobrīd režisors pārveido filmu pilnmetrāžas versijā „Sēņotāji”, kuru jau pavasarī varēs skatīties kinoteātros gan Rīgā, gan Latvijas reģionos.
Top kristapotās īsfilmas „Apsēstība” pilnmetrāžas versija „Sēņotāji”

„Ar „Apsēstību” apsteidzu Pakalniņu, lai viņa man piedod, bet man tas tiešām ir sasniegums. Ar Sēņotājiem vai citu darbu varbūt abi tiksimies Kannās. Filmu studijas Lokomotīve ideja par pilnmetrāžas filmu, man, protams, sagādā kaifu – radīt ko pabeigtu un lielu, iestāties "īstā kino" lauciņā, jo īsmetrāža ir studentu finanšu resursu trūkuma līmenis. Vienmēr esmu uzskatījis, ka tas ir formāts cirkus jokiem, nevis nopietniem stāstiem, emocijām, atmosfērām,” ar piedzīvojumiem kinofestivāla noslēguma ceremonijā dalījās „Sēņotāji” režisors un scenārija autors Ivars Tontegode.

„Apsēstība” tika iesniegta kinofestivāla „Lielais Kristaps” studentu īsfilmu kategorijā, bet žūrija nolēma to nominēt kopā ar profesionāļu veidotām īsfilmām. Vēl nezinot „Lielais Kristaps” rezultātus, filmu studija Lokomotīve saskatīja īsfilmā pilnmetrāžas filmas potenciālu. Šī gada septembrī tika būtiski papildināts filmas scenārijs un sākti piefilmēšanas darbi. Daudzas epizodes tiks pilnībā pārveidotas, kā arī būtiski papildināts filmas scenārijs un intensificēta filmas sižeta dinamika.

Filmai „Sēņotāji” šobrīd tiek piesaistīts finansējums, iesniegts lūgums pēc atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fondam un paralēli tiek meklēti arī atbalstītāji privātajā sektorā. Visus interesentus lūdzam pieteikties filmu studijā Lokomotīve.

Traģikomēgijas „Sēņotāji” sižets vienā rindkopā:

Galvenais varonis ir dēmonu apsēsts. Darbība nenotiek viduslaikos, bet gan mūsdienu agresīvajā kapitālismā. Viņu ir piebeigusi stresainā dzīve. Mājās slima māte, darbā kolēģi, kuri viņu apsmej, priekšniece, kura vēlas viņu iegūt gan darbam, gan gultai. Vienīgais risinājums izrādās sēnes un halucināciju pilns ceļojums pretī drosmei ko mainīt. Sižets galveno varoni ienes notikumos, kuri no sākuma šķiet sīki un nenozīmīgi, bet filmas laikā tie kā sniega pika, kura ripo no kalna aplīp līdz gandrīz mesiāniskai idejai un risinājumiem, kā rīkoties mūsdienu materiālajā un garīgajā krīzē.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV