Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

“K Suns” piedāvā Viestura Kairiša dokumentālo filmu “Loengrīns no Varka Kru” par Mārtiņu Rubeni

Marta Bite, 29.10.2009. 11:54

Kinoteātris "K Suns" no 6.novembra sāks demonstrēt vienu no pēdējā laika stilistiski interesantākajām un ambiciozākajām dokumentālajām filmām - “Loengrīns no Varka Kru”. Viestura Kairiša jaunākā dokumentālā filma ir stāsts par latviešu kamaniņu braucēju, olimpiskās bronzas medaļas ieguvēju, dīdžeju Mārtiņu Rubeni. Filma ir radošs Mārtiņa portrets, tajā ir emocionāli uzrunājošs stāsts un līdz šim uz ekrāna neredzēta sporta estētika.
“K Suns” piedāvā Viestura Kairiša dokumentālo filmu “Loengrīns no Varka Kru” par Mārtiņu Rubeni

Mārtiņš ir cilvēks, kura intereses sniedzas aiz profesionālā sporta robežām. Gluži kā viduslaiku bruņinieks, Mārtiņš ir ieradies mūsu zemē, lai izcīnītu cīņu. Ar laiku, ar sevi, ar pasauli. Viņa vairogs ir kamanas un dīdžeja pults, viņa ieroči ir neatkarīga domāšana, prāts, spēks, spēle, sports, ekstrēms, mūzika un... sirdsapziņa. Sižetiski filmā vilktas paralēles ar leģendu par bruņinieku Loengrīnu, kurš kopā ar citiem cēliem bruņiniekiem dzīvoja  pilī augstu kalnos un, ja notika netaisnība vai kādam bija vajadzīga palīdzība, devās palīgā cilvēkiem.... Kairišs ļauj filmā ieskanēties fascinējošajai Riharda Vāgnera mūzikai no pazīstamās operas “Loengrīns”.

Kā redzēsim filmā, neviens nav ideāls, pat Mārtiņš ne. Un arī sabiedrība ne vienmēr viņa cīņas uzņem ar ovācijām. Kad Mārtiņš izcīnīja olimpisko bronzas medaļu, viņš saņēma tautas mīlestību, viņu sveica Valsts prezidente, viņam piešķīra gada labākā sportista titulu. Kad Mārtiņš iestājās par cilvēktiesību ievērošanu Ķīnā un badojās pie Ķīnas vēstniecības, viņam nācās saskarties ar sabiedrības un oficiālu iestāžu neizpratni. Kāds varonis mums ir vajadzīgs šodien?

Vienlaicīgi ar panākumiem profesionālajā sportā Mārtiņš kļuva pazīstams uz Latvijas alternatīvās mūzikas skatuvēm kā DJ Betons, domubiedru apvienības Varka Kru dalībnieks. Varkas cilvēki vieni no pirmajiem Rīgā spēlēja drum‘n bass mūziku no vinila platēm. Filmā ir daudz mūzikas un perfekts operatora Ginta Bērziņa darbs, tāpēc tā ir jābauda uz lielā ekrāna. Nacionālajā filmu festivālā Lielais Kristaps filma “Loengrīns no Varka Kru” bija nominēta balvai Labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma. Filma tapusi studijā Ego Media.

Filma būs interesanta gan sporta līdzjutējiem, gan jauniešiem, gan plašai auditorijai.

Filma būs kinoteātra repertuārā no 6. līdz 19. novembrim, tālākais plānojums atkarīgs no apmeklējuma. Brīvbiļetes derīgas uz jebkuru filmas seansu. Seanss pirmajās divās nedēļās plkst. 19.00 (ar atsevišķiem izņēmumiem). Sekojiet repertuāram!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV