Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Liepājas folkloras centrā „Namīns” notiks latviešu danču vakari

Folkloras kopa „Atštaukas”, 11.11.2009. 15:31

Ceturtdien, 12. novembrī pulksten 18:00 Liepājā, folkloras centrā „Namīns” notiks latviešu danču vakars, ko vadīs Liene Križevica no folkloras kopas „Baļķi” un Rucavas etnogrāfiskā ansambļa vadītāja Staņislava Skudiķe. Aicināti piedalīties visi, kam ir interese apgūt latviešu danču soļus un lustīgi pavadīt laiku.
Liepājas folkloras centrā „Namīns” notiks latviešu danču vakari

Ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu danču vakari folkloras centrā „Namīns” notiks regulāri. Nākošais danču klubs paredzēts 26. novembrī un 4. decembrī pulksten 18:00. Savukārt 20. decembrī pulksten 15:00 folkloras centrā „Namīns” plānota lielā Ziemas balle, kurā piedalīsies Talsu muzikanti un Ventspils danču klubs.

Projekta vadītāja ir folkloras kopas „Atštaukas” vadītāja Ināra Kalnarāja, kura sadarbībā ar folkloras kopu „Baļķi” organizē latviešu danču vakarus Liepājā. Kā uzsver Ināra Kalnarāja, tad „tautas danči nav tas pats, kas tautas deju kolektīvu uzstāšanās. Tradicionālās kultūras kopēji par dančiem sauc folkloras vai etnogrāfiskās dejas. Danču vakari notiek visā Latvijā un tagad arī Liepājā ikvienam būs iespēja izmēģināt savu varēšanu lekšanā un diešanā”.

Folkloras centra „Namīns” saimnieces – folkloras kopa „Atštaukas” - nepārtraukti domā par centra tālāku attīstību, nodrošinot iespēju radoši izpausties arvien lielākai sabiedrības daļai. Centru apmeklē pieaugušie, bērni, skolnieki, studenti, kā arī cittautiešu sabiedriskās organizācijas. Folkloras kopa „ Atštaukas” veido teorētisko un muzikālo bāzi visām tradicionālās kultūras radošajām darbnīcām, māca rotaļas un dejas, kā arī piesaista profesionālus māksliniekus un teorētiskā materiāla pārzinātājus.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV